2014-06-25 | 19:29:53

Min lilla tjej

Här kan man sitta och titta på regnet utan att bli blöt, säger Heidi.
 
 
 
2014-06-25 | 19:26:59

Fredrik 35 år

Hipp hipp hurra för min Fredrik som fyller 35 år idag!!
 
Till frukost fick han jordgubbar (fast denna bilden är tagen igår).
På eftermiddagen kom presenten som vi alla samlat ihop till.
Tårta.
Presenten.
En blå weber-grill!
Någon bild på födelsedagsbarnet blev det inte, han gillar inte att vara med på bild så ibland går det inte att få till någon.
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-23 | 17:01:42

Spjälsängen

Vi har inte gjort i ordning i barnrummet alls, vi har inte tapetserat om eller målat eller ens möblerat. Sakerna som vi köpt till barnet står intryckta i ena hörnet i en salig röra, utom kläderna för dem har jag tvättat och lagt i byrån. Igår tvättade jag spjälskyddet till sängen så jag tänkte att idag när det ändå är så tråkigt väder ute så kan jag väl sätta dit det och se hur det blir. Det slutade även med att jag bäddade sängen, har förut bara haft ett underlakan i för att skydda madrassen från alltför mycket katthår.
 
 
Spjälsängen gav jag 100 kr för inklusive madrass (som mamma har klätt om) på Röda Korsets loppis.
Spjälskyddet köpte jag på samma ställe för 40 kr.
Täcke, kudde och underlakan kommer från Ikea.
Påslakan från HM.
 
 
 
2014-06-22 | 18:27:11

Pion och doftpelargon

Jaha, då följer här några bilder på nya blommor som slagit ut i min trädgård.
 
Min stora vita pion.
 
Min doftpelargon "hazelnut".
 
 
 
 
2014-06-22 | 18:22:14

Lite nostalgi såhär på söndagkvällen

Jag minns tydligt från min barndom ett par tofflor som min mamma hade. Jag minns inte vad det var för färg på dem eller exakt hur de såg ut men det jag minns var insidan på dem. Sulan var liksom full av små gumminoppror som masserade fötterna underifrån när man gick i dem. Fast de var på tok för stora så lånade både jag och syrran dem gärna och gick omkring i. Idag när jag tagit mig till Ica Vammar för att i förebyggande syfte införskaffa ett par paket med blöjor fick jag syn på just sådana här noppriga sulor. Eftersom de bara kostade 39 kronor tänkte jag att om jag hittar några i min storlek så kan jag köpa mig ett par av nostalgiska skäl, för ovanlighetens skull hittade jag många par i min storlek (37) men däremot inte några i mammas (39) som jag tänkte kunde få ett par hon också. Det slutade med att jag köpte två par åt mig själv, tänkte att de kan ju vara sköna att ha med till sjukhuset sen när det blir dags.
 
 
 
 
2014-06-21 | 11:11:26

Midsommarafton 2014

Midsommaraftonen bjöd inte på så mycket, då vår situation är som den är just nu så har vi ju inte kunnat göra några planer.
 
Vi grillade kyckling och gjorde färskpotatis i ugn.
Denna var jättegod till kyckling.
 
Vi tog en sväng med lilla bilen så att den också fick komma ut lite, den har i stort sett bara stått i garaget sedan jag slutade jobba.
 
På kvällen tog vi en promenad men då hade jag inte kameran med mig.
 
 
 
 
 
2014-06-21 | 08:20:52

En fågelunge mindre

Häromdagen fick jag se att det minsann fortfarande finns krut i vår gammelgubbe Benjamin. Han låg på trappan och vilade som han brukar göra men plötsligt far han iväg som ett sträck bort mot kullen som är mellan vårt och grannarnas hus. Jag går ut på trappan för att se vad det var som han fick syn på. Benjamin sitter med huvudet nedborrat i det som är kvar av liljekonvaljerna och det är ett fasligt liv på två lite större fåglar som jag vet håller till häromkring. Fåglarna skriker och gör störtdykningar mot Benjamin, och Heidi som nu anslutit sig för att se vad som står på. Det dröjer inte länge innan Benjamins huvud kommer upp ur grönskan och i munnen har han en fågelunge.
 
 
Efter lite googlande så tror jag att fågeln i alla fall är en björktrast.
 
 
 
2014-06-18 | 15:19:17

Lite smått

 
 
2014-06-18 | 11:12:14

Nya krukor till mina sticklingar

Förra veckan köpte jag nya krukor som jag tänkte plantera om mina sticklingar som jag fått av Milla i. Men jag kom aldrig till skott så igår när mamma var här bad jag henne om hjälp med det.
 
 
 
2014-06-17 | 18:41:26

Pastagratäng med skinka

300 gram pasta
150 gram skinka eller kalkon
3 dl tomatsås på burk (jag hade inte detta så jag blandade ihop lite chilisås och ketchup)
4 dl Kelda pastasås - fyra ostar
1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan. Skär skinka i strimlor. Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka. Häll allt i en smord ugnsform. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 10 minuter. Servera med grönsaker.
 
 
Lätt som en plätt att göra och supergott!
 
 
 
2014-06-17 | 13:08:55

Fredagsfika på en tisdag

Under våren så har mamma och jag gjort små utflykter ibland på fredagar när vi båda varit lediga. Men nu på fredag är det ju midsommarafton, och så vet jag ju inte om jag är hemma då eller på sjukhuset heller för den delen, så mamma frågade i morse om jag ville ta fredagsfika idag istället.
 
Smarrig bakelse på Björkagårdens Gårdsbageri.
 
Efter att ha gått omkring lite i centrum och tittat intogs även årets första mjukglass på Sparbankstorget.
 
 
 
 
2014-06-17 | 08:18:21

En liten liten ljusning och två dagar hemma

Klockan 13:00 hade vi tid för ctg och blodtrycksmätning på förlossningen igår. I takt med att mätningarna görs läser F på skärmen som jag inte ser från sängen, blodtrycket har gått upp igen. Jag känner mig uppgiven och ledsen för jag förstår ju att nu kommer jag väl inte att få åka hem utan kommer att bli inlagd igen. Barnmorskan kommer in och kopplar loss mig, hon talar om att ctg-kurvan ser bra ut men att blodtrycket är för högt så vi får se vad läkarna säger.
 
Vi får gå vidare över till ultraljudet där vi har tid klockan 14:00. Därinne fungerar inte skärmen som sitter över sängen så jag kan inte se bebisen men det kändes nästan skönt att inte behöva följa med i undersökningen just då. F sätter sig så att han kan följa den på skärmen som barnmorskan tittar på. När undersökningen är klar berättar barnmorskan att bebis har växt pytte pyttelite men att samtidigt har den ju hamnat ännu mera efter ändå eftersom det går så sakta. Men den lilla lilla tillväxt som blivit är ändå viktig och en liten liten ljusning då bebis mellan de två tidigare mätningarna stått helt stilla i växten.
 
Vi går tillbaka in till förlossningen för att vänta på att få prata med en läkare. Vi behöver inte vänta så länge innan en yngre läkare som vi inte träffat förut kommer ut och presenterar sig och visar in oss på samma undersökningsrum som tidigare. Hon säger att de vill göra en ny ctg-kurva och blodtrycksserie igen innan vi får åka hem men att hon vill prata med oss lite först. Hon säger att hon förstår att vi fått gå igenom mycket den senaste tiden och frågar hur jag mår. Jag svarar att jag mår bra men att oron är stor och finns där hela tiden. Hon fortsätter då med att hon tycker att jag ska försöka att inte oroa mig så mycket för de håller koll på allting och att nu kommer det att börjas planeras mera för vad som kommer att hända framöver. Hon lämnar rummet med orden: "Jag skickar in barnmorskan så hon får koppla upp dig så kommer jag tillbaka sedan". En äldre och mycket vänlig barnmorska som vi träffat förut kommer in och kopplar upp mig igen innan vi återigen bli ensamma på rummet. Det går någon halvtimme innan läkaren själv kommer in och kopplar loss mig. Hon säger att bebisen verkar må bra enligt kurvan och ultraljudet. Hon tyckte heller inte att blodtrycksökningen var så jättealarmerande eftersom den troligen beror på min egen stress och oro. Innan vi säger hej då och åker hemåt passar jag på att ställa lite frågor och får faktiskt ganska så vettiga svar den här gången vilket gör att allt känns lite lite bättre.
 
Nu ska vi in på nytt ultraljud och mätningar på torsdag så vi får vara hemma i hela två dagar och det känns också som ett tecken på att just nu är det så bra det kan vara under rådande omständigheter.
 
 
 
 
2014-06-16 | 09:43:40

Ny vecka

En ny vecka av ovisshet tar idag sin början (usch, vad negativ och gnällig jag känner mig). Jag har passat på att köra en tvättmaskin med kläder och bäddat rent i sängen direkt på morgonen för att ha något klart. Det är regnigt och blåsigt ute så jag håller katterna inne, tycker det känns lite tryggare att de är inne när vi åker också.
 
Idag är det exakt en månad kvar till vårt beräknade datum för när bebis ska komma. Undrar om vi får vänta så länge eller om något händer innan. När man träffar på folk som redan har barn får man höra att det är en väldigt mysig tid vi har framför oss. Jaha, tänker jag. Mitt barn kommer troligtvis att behöva ligga instängd i en plastlåda med slangar i näsan, det låter ju väldigt mysigt och kul. De klappar på magen och talar om hur mycket de saknar att ha den där mysiga magen. Jaha, tänker jag. Kul att de fick ha en graviditet som de kunde njuta av, det har inte jag. Jag står knappt ut att vänta tills den är över så att jag säkert kan få veta att mitt barn är ok. De frågar om alla sjukhusbesök och undersökningar och datum. Jag svarar de lilla jag vet samt att barnet inte växer som det ska och då kommer alltid samma dumma kommentar: "Ja, men så kan det ju inte vara för magen ser ju större ut än sist jag såg dig". Nähä, det är väl inte så då, tänker jag. Vi gör alla dessa sjukhusresor, undersökningar och provtagningar enbart för att det är så jävla roligt!
 
Som sagt så känner jag mig väldigt negativ och gnällig.
 
 
2014-06-15 | 16:09:31

Nytt ctg

I morse var det återigen dags för ett nytt ctg och blodtrycksmätning. Efteråt behövde vi bara vänta någon timme, om det ens var det, innan en läkare kom in och sa att vi kunde åka hem igen. I morgon är det dags för ctg igen samt ett nytt ultraljud följt av en ny bedömning. Jag börjar ärligt talat hoppas på att de tar beslutet snart så vi slipper hålla på såhär, orkar snart inte mera.
 
 
 
 
2014-06-15 | 16:01:33

Lilja

Jag fortsätter passa på att njuta av de blommor som slår ut i trädgården, vet ju inte hur länge till man får vara hemma.
 
 
 
 
2014-06-13 | 15:10:34

In och ut på 2 timmar

Idag kom vi till förlossningen strax före 10 och jag blev återigen uppkopplad för ctg och blodtryck. Fick lämna urinprov som de hittade spår av protein i så det blev även ett stick i armen. Strax efter 11 kom vi in på ultraljudet där flödet i navelsträngen och mängden fostervatten fortfarande visade sig vara normalt. Vi fick gå tillbaka till rummet inne på förlossningen för att vänta på provsvaren. Klockan 11:50 kommer läkaren in och säger att svaren hade kommit och att allt såg bra ut så vi kunde åka hem och behöver inte åka in igen förrän på söndagmorgon.
 
Det känns underbart att efter dessa dagar få slippa sjukhuset i en HEL dag!
 
 
2014-06-12 | 20:11:12

En vit vallmo

Denna fick jag syn på i morse och det gjorde mig så glad, hade jag inte fått åka hem igår så hade jag kanske missat den.
 
 
 
 
2014-06-12 | 20:08:24

Jordgubbar

När vi kom hem från sjukhuset idag var mamma på plats hemma hos oss, hon hade åkt ut för att titta till katterna eftersom vi inte visste när vi skulle komma tillbaka. F, som missat väldigt mycket jobb denna vecka, åkte till jobbet nästan direkt. Mamma stannade kvar och hjälpte mig med disk, tvätt och handling så som tack för hjälpen bjöd jag henne på jordgubbar ute i trädgården.
 
 
 
2014-06-12 | 19:56:36

Sjukhus och mycket väntan

Sedan i tisdags har det varit sjukhus för hela slanten för oss. I tisdags blev jag inlagd på grund av att blodtrycket gått upp och att barnet sackat efter ännu mera i växten. Tisdagen och onsdagen var full med provtagningar och väntan på provsvar. På onsdagkvällen fick jag i alla fall lov att åka hem och sova hemma under stränga order att ta det lugnt och att vara tillbaka för ny ctg-mätning klockan 10:00 på torsdagmorgon.
 
Idag kom vi in till förlossningen strax före 10 och jag blev uppkopplad för ctg direkt. Barnmorskan meddelade sedan att det såg bra ut men att vi var tvungna att vänta på läkaren. Vi väntade och väntade och väntade. Klockan 14:30 kom det in en annan barnmorska och ville göra ytterligare ett ctg, det visade sig ligga stabilt precis som det första. Äntligen kom det också en läkare som sa att vi fick åka hem, samma order gäller såklart så vi ska in i morgon igen klockan 10:00 för ctg och 11:00 för ultraljud. Hoppas verkligen att det löper på smidigare då så att vi kommer hem tidigare och att vi sedan får vara hemma över helgen.
 
Bilden tog F i tisdags innan vi fick veta att jag inte fick komma hem.
 
Det här gulliga lilla fågelboet såg vi när vi fick lov att gå ut och ta lite luft idag, inte så konstigt att det ramlat ner så som det blåst ute.
 
 
2014-06-09 | 10:47:51

Första vallmo-blomman

Som ett skrynkligt papper men lika vacker ändå.
 
 
 
2014-06-09 | 10:44:08

Dagens frukost

 
 
 
2014-06-09 | 10:42:26

Tårta och soffbygge

Var nere hos mamma igår då hon behövde hjälp med en soffa som hon köpt.
 
Hon bjöd på en himla god tårta som Anja hade gjort, den var dock svår att få ett bra kort på.
 
Sedan började vi bygga.
Tjejer kan!
Det enda vi inte klarade av var att skruva fast locket i gångjärnen så det får F fixa en annan dag. Men visst vart det snyggt?!
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-08 | 13:01:55

Lördag 7 juni: Botaniska trädgården i Lund och resan hem

Frukost!
 
Strosar runt i Botaniska trädgården inne i Lund.
 
Korvgrillning och fika innan Fredrik och jag beger oss mot Östergötland igen.
 
Bensträckare i Växjö.
 
Vid rastplatsen Innaren.
 
Det är alltid lika skönt att komma hem efter att ha varit borta några dagar men jag tror att det här var precis vad vi behövde just nu. Vi behövde några dagars paus från allt här hemma, från all oro och alla sjukhusbesök. Faktum är att jag faktiskt lyckats koppla bort dem tankarna helt under hela vår vistelse i Skåne vilket känns fantastiskt skönt. Tack Viveka och Thomas för en perfekt helg!
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-08 | 12:45:28

Fredag 6 juni: En tripp till Malmö

Älskar att äta frukost hemma hos Viveka och Thomas, så gott!
 
Besöker Limhamns kalkbrott.
Jag ville gå ner och fota en sådan här men det fick man inte.
 
Utkiksplatsen Öresundsbron.
 
Ett stopp i en park vi passerade längs vägen.
 
Vi köpte tonfiskbaguetter i en kiosk vid stranden.
 
Ja, det blåste en del.
 
Fredrik och jag (aktuell vikt på mig sådär en 17 ton).
 
Innan vi åker tillbaka promenerar vi i området vid Turning Torso.
 
Lite jordgubbar med glass och grädde fick det bli när vi kom "hem".
 
Lite trädgårdsarbete (jag tittade dock bara på).
 
Kvällsmålet bestod av grillat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-08 | 12:10:00

Torsdag 5 juni: På väg söderut

Den obligatoriska kisspausen vid Emån.
 
Bensträckare i Kalmar.
 
Kort stopp i ett regnigt Karlskrona.
 
Vid någon rastplats längs vägen.
 
Nu är det inte långt kvar tills vi är framme hos Viveka och Thomas.
Där bjuds det på kycklingpaj, must och glass.
 
 
 
 
 
 
2014-06-04 | 11:08:53

Lite högre blommor

Nu har det börjat dyka upp blommor med lite höjd på, det är bra för mig.
 
Snart får man smaka den första.
 
 
 
2014-06-04 | 11:05:36

Uppfriskande

Testade en ny smak från proviva häromdagen. Blev väldigt förtjust i den, myntan gör att det blir en speciell smak och den är heller inte så söt. God både på morgonen och till kvällsmackan.
 
 
 
2014-06-04 | 07:54:03

Kan inte fatta att vi redan är inne i juni

Tyckte att den passade.
 
 
2014-06-02 | 19:33:57

Nygrävt

Så här har det sett ut i rabatten intill husväggen på baksidan.
Huller om buller och dessutom fullt av rosor och kärleksört, jag gillar inte rosor och kärleksört.
 
Igår började förvandlingen, allt utom klematisen och vallmon grävdes bort. Idag planterades barrotade perenner som jag beställt från odla.nu så nu hoppas jag att de hinner ta sig innan katterna gör om den nygrävda rabatten till en gigantisk kattlåda.
 
Växterna som planterats är:
Vit axmalva
Rosenincarvillea
Astilbe
Röd rudbeckia
 
 
 
 
 
2014-06-01 | 16:37:07

En av mina älsklingar

 
 
 
2014-06-01 | 16:35:32

Firat Bosse

F och jag var uppe på Barrstigen nu på eftermiddagen och överlämnade Bosses födelsedagspresent en dag för tidigt. Han ville inte att vi skulle nämna några siffror så jag gör väl inte det.
 
Innan paketöppningen ville Gråmis ha lite uppmärksamhet av husse.
Vad kan det vara?
Jo, en miniflygis!
Första flygturen.
 
Så bjöds det på mat och fika.
 
Grattis i förskott bästa Bosse!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-01 | 16:27:42

Vecka 33+3

En dålig bild tagen med mobilen genom ett smutsigt altandörrsfönster.
 
 
 
 
 
2014-06-01 | 09:56:44

Flygfilm

 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!