2014-11-18 | 11:41:21
Vitkålsgratäng och fiskbullar
Vitkålsgratängen:
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Riven ost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraiche samt kryddor. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraiche samt kryddor. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Fiskbullarna:
400 g torsk
1 ägg
2 lime, saft och rivet skal
1 röd chili
2 msk hackad bladpersilja
salt
peppar
pofiber
rapsolja
1 ägg
2 lime, saft och rivet skal
1 röd chili
2 msk hackad bladpersilja
salt
peppar
pofiber
rapsolja
Hacka grovt och mixa allt utom pofiber. Forma till små bullar. Lägg pofiber och salt på ett fat och täck bullarna runt om. Stek någon minut på varje sida i rikligt med rapsolja.

Tyvärr så blev fiskbullarna lite torra men annars var det gott.
0 Kommentarer