2015-05-31 | 08:10:00

Kladdkaka med choklad

  • 1 rund form, ca 25 cm diameter
  • smör till formen
  • 200 gram smör
  • 200 gram mörk choklad runt 70%.
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Bryt under tiden chokladen i en bunke. Häll över smöret och rör så att allt smälter ihop.
  • Rör, eller vispa med elvisp, ner ägg, socker samt mjöl och rör ihop till en jämn smet.
  • Smörj formen med lite smör.
  • Häll kladdkakesmeten i formen och grädda kladdkakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
  • Ta ut, svalna och låt ev. kallna samt förvara i kylen.
  • Skär upp och servera kladdkakan ljummen eller kall med önskat tillbehör som ex. vispad grädde.
 
Bjöd på denna igår när vi lite i förväg firade mors dag. Himla smarrigt var det!
 
 
Visar även en bild på blommorna som min mamma fick.
 
 
 
 
 
 
1 Kommentarer
Anna:

Grattis på din allra första morsdag!

// Kram

2015-05-31 | 10:21:38
URL: http://annalundberg.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!