2015-05-31 | 08:10:00
Kladdkaka med choklad
- 1 rund form, ca 25 cm diameter
- smör till formen
- 200 gram smör
- 200 gram mörk choklad runt 70%.
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 0,5 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Bryt under tiden chokladen i en bunke. Häll över smöret och rör så att allt smälter ihop.
- Rör, eller vispa med elvisp, ner ägg, socker samt mjöl och rör ihop till en jämn smet.
- Smörj formen med lite smör.
- Häll kladdkakesmeten i formen och grädda kladdkakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut, svalna och låt ev. kallna samt förvara i kylen.
- Skär upp och servera kladdkakan ljummen eller kall med önskat tillbehör som ex. vispad grädde.

Bjöd på denna igår när vi lite i förväg firade mors dag. Himla smarrigt var det!
Visar även en bild på blommorna som min mamma fick.

1 Kommentarer
Anna:
Grattis på din allra första morsdag!
// Kram