2015-07-13 | 11:45:00
Blåbärskladdkaka på kolabotten
Botten:
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Smörj en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen. Grädda 5 - 7 minuter.
Blåbärskladdkaka:
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
1 dl blåbär
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i smöret, vaniljsocker och mjöl. Häll smeten över kolabottnen och strö över blåbär och hackad vit choklad. Grädda ytterligare 20 - 25 minuter.


Smarrigaste jag ätit på länge.
0 Kommentarer