2014-12-23 | 09:31:17
Årets julgodis
Igår gjorde vi detta årets julgodis som blev wienernougat.
Ca 30 st
125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men rostade är lite godare) 250 g nougat 150 g mjölkchoklad 100 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).
2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.
4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Himmelskt goda!
0 Kommentarer