2016-01-29 | 07:31:00

Ett Foto I Timmen 29 januari 2016

Hujeda mig så fort tiden går, snart är januari till ända. Men en till januari-efit hinns ju med i alla fall så klicka in er HÄR för att hänga med.
 
 
07:00: Det har varit plusgrader nästan hela veckan så all snö och is är nästan borta, det tycker jag är enbart skönt.
 
09:00: Borsta gaddar.
 
10:00: Någon vill åka pulka.
 
11:00: Benjamin ville inte vara med på bild.
 
12:00: Lilleman vill lyssna på musik.
 
13:00: Blev latlunch idag.
 
14:00: Får alltid ont i magen när de skickar brev.
 
15:00: Ett konstverk.
 
16:00: Hittade en polare från förr i förrådet.
 
17:00: Skapligt städat är det i alla fall.
 
18:00: Ännu mera musik blir det.
 
Nu får det räcka för idag, ses nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016-01-27 | 09:03:38

Lite vår i fönstret

 
 
 
 
 
 
2016-01-24 | 09:14:12

Våffelmys

I fredags kom mamma, Milla och Amelie och åt våfflor här hos oss. Hade inte ätit våfflor på flera år så jag åt så att jag höll på att spricka. Wille fick i sig en halv våffla, han gillade mest att äta enbart sylten.
 
Amelie var så söt och tog Wille i handen när han satt och åt sin våffla.
 
 
 
 
 
 
2016-01-21 | 14:41:00

Årets första

På förmiddagen idag intogs årets första semla på Björkagårdens gårdsbageri, ingen idé att köpa semlor någon annanstans för inget kan slå dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016-01-21 | 13:36:45

De bästa små bustrollen

Förra veckan hade vi turen att få träffa kusin Amelie hela två gånger. På tisdagen kom hon och Milla hem till oss efter att Wille vart på dagis och på torsdagen när vi åkte och hälsade på mormor var de redan där (fast det visste vi inte om innan).
 
Bild från tisdagen hemma hos oss.
 
Bilder från torsdagen hemma hos mormor.
 
Vi längtar redan tills vi träffar dem igen!
 
 
 
 
 
 
 
2016-01-20 | 13:53:00

En dag som bara blev fel

Igår vaknade Wille klockan fem på morgonen och det gick inte att få honom att somna om. Han var glad under morgonens timmar och lekte på som vanligt.
 
Klockan tio hade vi tid på bvc för vägning, mätning samt vaccination. Wille var lite ledsen redan när jag tog ut honom ur bilen och när vi kom in i väntrummet blev han helt hysterisk. Han slet i mig och pekade på dörren och ville till varje pris därifrån (Så här har han aldrig reagerat på bvc förut). Sköterska som vi skulle träffa hörde ju såklart tumultet och kom ut och frågade vad som stod på så jag förklarade att han varit vaken sedan klockan fem och var helt slut. Hon sa att vi kunde gå ut till öppna förskolans lokaler (som ligger precis utanför väntrummet) och se om han lugnade ner sig då så skulle hon säga till oss om en stund. Vi gick ut till det angränsande rummet och började bygga lite duplo och det verkade som om Wille började bli på bättre humör. Efter en stund kom sköterska ut och vi fick följa med in i undersökningsrummet men så fort hon stängde dörren var det kört igen, Wille blev totalhysterisk och det gick inte ens att ha honom i famnen. Sköterska sa då att vi struntar i det här idag och bokar en ny tid nästa vecka och hoppas på att det går bättre då.
 
Efter mycket om och men fick jag på Wille ytterkläderna igen och bestämde mig för att gå med honom ner till förskolan som inte alls ligger långt från bvc (att spänna fast honom i bilen igen kom inte på fråga). Ungefär halvvägs slutade han gråta och började titta sig omkring lite. När vi kom fram till förskolan höll kompisarna på att klä på sig för att gå ut så Wille och jag väntade utanför. Han var lite försiktig först men sedan började han gå runt lite och jag tänkte att kanske blir det bra ändå (jag kände annars att det var helt fel att lämna honom efter det som hänt på bvc). En av fröknarna tog över då han alltid blir ledsen när jag säger hej då och går.
 
Jag åkte vidare till affären för att veckohandla och stannade sedan till hemma hos mamma en stund. När det var dags för henne att gå till jobbet var det en timme kvar tills jag skulle hämta Wille så jag tänkte att jag åker väl hem och packar upp varorna så länge. Jag hann inte mer än att komma innanför dörren hemma så ringer telefonen. Det var en av fröknarna på förskolan som ringde, hon bad mig komma och hämta Wille så dagen inte alls blivit bättre för honom. Han hade vägrat äta och dricka och kunde inte sova. Jag lämnade kassarna ouppackade innanför ytterdörren och åkte för att hämta mitt hjärta. När jag klev in på förskolan var det första jag såg i hallen en ledsen Wille som satt i frökens famn. Han sträckte fram armarna mot mig och började gråta ännu mera, sedan pekade han på sina ytterkläder för att visa att nu vill jag verkligen härifrån. Innan vi åkte hemåt bestämdes det att vi resten av veckan går tillbaka till tre timmar om dagen istället för fem för att ge Wille lite mera tid att vänja sig.
 
När vi kom hem vräkte Wille i sig en hel macka, en hel pannkaka med sylt samt en halv bulle och en mugg mjölk. Efter det var det en väldigt trött men glad kille som ville gå ut i trädgården en sväng med pappa, det fick han. När de kom in igen gick jag precis in i duschen, när jag stängde av vattnet hörde jag hur Wille stod utanför och bankar så hårt han kan på badrumsdörren för att komma in till mig. Efter att jag kommit ut ur badrummet och Wille fått en skål gröt var han glad igen och började busa med pappa. De sprang som vanligt runt på övervåningen och jagade varandra men Wille var så trött att han inte riktigt kunde styra benen och dök rakt in i en dörrpost, vilket resulterade i en stor blå bula i pannan. Då bestämde jag att vi skulle ta med oss alla pekböcker och samla hela familjen i vår säng så att Wille kunde varva ner lite för att sedan kunna somna tidigt. Strax efter klockan sex sov Wille i sin säng efter en dag som bara blev fel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016-01-18 | 06:09:10

Första veckan på dagis

Förra veckan började vi skola in Wille på dagis. Det var nog ungefär lika jobbigt för oss båda då vi var helt slut när vi åkte hem, även fast dagarna bara var mellan 2 och 3 timmar långa så här i början. På torsdagen och fredagen fick jag gå ifrån 1 till 1,5 timme och låta honom vara själv där och stackarn hade varit så ledsen och bara suttit i famnen på fröken. Vi får se hur det går idag nu när han varit ledig i två dagar.
 
Igår hade jag min sista mammalediga dag. Idag när jag lämnat Wille på dagis ska jag till arbetsförmedlingen och skriva in mig som arbetssökande.
 
En bild från i torsdags då vi hälsade på hemma hos mormor.
 
 
 
 
 
 
2016-01-10 | 13:17:00

Första snögubben

På förmiddagen var Wille och jag ute och byggde vår allra första snögubbe tillsammans. Det blev väl kanske inte den vackraste av snögubbar, kanske rent av ett snötroll, men roligt hade vi.
 
En annan liten snögubbe.
 
Sedan tyckte jag att vi kunde bygga en snöbollslykta på trappan som vi kan tända ikväll men det tyckte inte Wille som roade sig med att kasta alla snöbollar jag gjorde i trappan. Men det gjorde absolut ingenting för varje gång som en boll gick i bitar fick jag höra det vackraste skrattet i hela världen.
 
 
 
 
 
 
2016-01-10 | 12:10:06

Det blev lite vinter i alla fall

Följande bilder är tagna den 7 januari.
 
Wille får följa med pappa på fyrhjulingen.
 
Plogbladet hängs dit för första gången denna säsong.
 
Snygga mössan i reflexgarn som mormor stickat.
 
Vårt hem i vinterskrud.
 
 
 
 
 
 
2016-01-03 | 06:48:00

Ett Foto I Timmen 3 januari 2016

Och här ovan i rubriken skrev jag 2016 för första gången! Om ni vill kika in fler efit:ares dag klickar ni HÄR.
 
 
06:45: Jag känner mig mera bekväm när allting inte alltid matchar.
 
07:45: Frukost.
 
08:45: Har gjort rent köksbordet.
 
10:15: Tittar vi i böcker.
 
11:15: Har vi förberett en havresmulpaj som ska bli eftermiddagens efterrätt.
 
12:15: Mycket is ser vi på dagens promenad.
 
13:15: Lasagne på g.
 
14:15: Havresmulpajen är i ugnen.
 
15:15: Det leks med traktorn.
 
16:15: Vi bygger lego.
 
17:30: Vällingen är klar och vi slår oss ner framför Barnkanalen.
 
18:30: Dagens sista bild får bli på min fina lilla Gösta.
 
 
Tack för idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016-01-03 | 06:37:42

Lite bilder från dagarna som gått

Orkar och hinner inte blogga så mycket just nu. Mycket tankar och känslor inför framtiden brottas jag med och jag försöker fokusera på att träffa familj och vänner så mycket som möjligt innan allvaret drar igång om lite mer än en vecka. Men några bilder ska ni få i alla fall.
 
Min stora Doktor Westerlund råkade ut för en kattrelaterad olycka under en ommöblering.
 
Fyndat en pulka för 40 kr på Röda Korset.
 
Wille smaskar tomtegröt på självaste nyårsafton.
 
Det nya året invigdes med välling i soffan redan klockan 03:30.
 
Så här blir det när man vägrar ligga ner i vagnen när John Blund kommer.
 
Stort tack till familjen Lindgren som bjöd på supergod mat och efterrätt igår!
 
 
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!