2016-02-28 | 19:10:00

En lördageftermiddag i solen

Efter jobb och matlagning blev det att ta sig ut i solen igår, närmare bestämt till grustaget för att titta på de stora pojkarnas lek.
 
Solen har hållit sig framme flera dagar i sträck nu och det är så skönt.
 
Ett ufo!
 
Wille fick sig en tur tillsammans med farbror Jocke.
 
På upptäcksfärd.
 
Där solen kommer åt som bäst är det så härligt bart!
 
 
 
 
 
 
2016-02-26 | 13:41:50

Röksvamparna

 
Förut har han varit rädd för röksvamparna men idag gick han direkt fram och trampade på dem.
 
 
 
 
 
2016-02-26 | 13:10:30

Det är underbart när de kommer

Jag tog en liten promenad när Wille skulle sova idag. Solen lyser från en isblå himmel, det är tredje dagen i rad med så vackert väder. Jag hade kameran med mig.
 
 
Jag vet att många redan har sett de första dropparna men idag var första dagen då jag såg dem och det är alltid lika underbart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016-02-21 | 12:38:48

Tillbaka på banan

I morse åkte jag till jobbet för att jobba några timmar så då får man väl räkna sig som tillbaka på banan. Det känns inte helt ok ännu men värken är borta och det rinner ingenting ur örat längre. Det kliar, känns pyttelite svullet och hörseln är inte helt återställd än men nu har jag i alla fall hörsel.
 
För första gången på typ två månader skulle jag idag ta en promenad så Wille fick sova ute i vagnen (har inte blivit några promenader alls på sistone pga en skadad häl) men vi hann bara några meter innan det började regna så det var bara att gå in och lägga honom. Han sover nu för första gången i sängen i sitt eget rum. Försökte söva honom där på dagen igår också men då knackade det på dörren precis lagom och efter det fick vi flytta in till spjälsängen.
 
För en tid sedan köpte jag en cykelkärra, har alltid velat ha en sådan till Wille och när det var rea på denna så slog jag till. Nu är det bara F och Wille som hunnit testa den men det blir nog mera sedan när det blir lite mer vår ute. Tror att han sitter betydligt bekvämare i denna än i cykelstolen som man sätter på pakethållaren. Dessutom är den både vind- och vattentät.
 
 
 
 
 
 
2016-02-17 | 13:00:24

När kan man vänta sig bättring?

Jag har inte ätit antibiotika så många gånger i mitt liv med de gångerna jag gjort det så har jag känt bättring efter bara ett par dagar. Jag är nu inne på tredje dagen av medicineringen och visst känns det väl lite bättre men inte värst mycket. Det som blivit bättre är att det gör inte konstant svinont längre utan smärtan kommer mera som i vågor och även fast det fortfarande rinner var ur örat så har det minskat lite grann. Men jag hör fortfarande i princip ingenting på högerörat vilket är det jag är mest orolig för egentligen. Tänk om hörseln inte kommer tillbaka! Känner jag ingen mera bättring till på fredag tänker jag ringa vårdcentralen igen och rådfråga för det är ju på lördag jag ska ta sista tabletten enligt receptet jag fick.
 
Mamma kom med fika förut idag, hon är gullig som tänker på oss när vi är sjuka. Idag gjorde det faktiskt inte så ont när jag tuggade heller. Igår fick jag ta maten i små små bitar och svälja hela.
 
 
 
 
 
 
2016-02-16 | 12:39:20

Yttre hörselgångsinflammation

När jag gick till vårdcentralen igår hoppades jag på att det var en vaxpropp jag fått i örat och att de bara skulle skölja bort den och sedan skulle det vara bra. Nu var det ju inte riktigt så enkelt då. Det läkaren hittade var en rejäl hörselgångsinflammation, eller extern otit som det heter på finare språk. Jag fick antibiotika och droppar som ska droppas in i örat tre gånger om dagen och det kunde ta upp till en vecka innan det blev bra och blir det inte det så ska jag ringa igen.
 
Tre telefonsamtal blev det till försäkringskassan igår innan jag lyckades få iväg en ansökan om sjukpenning. De två första personerna jag pratade med var inte ens trevliga. Men jag hoppas att det blev rätt nu så det slipper bli mera strul.
 
Det känns fortfarande så nedrans pinsamt att jag skulle bli sjuk såhär direkt när man börjat jobba. Nu kommer det ta längre tid innan jag kommer in i det och det hatar jag. Jag vill komma över den här känslan man har när man börjat på ett nytt jobb, att man inte känner sig riktigt säker. I lördags när jag jobbade tyckte jag att det gick hyfsat även om det hände lite grejer som drog ner dagen lite. I söndags gick det riktigt bra, nu jobbade jag ju bara tre timmar då så det hann ju inte inträffa så mycket men ändå. Jag får komma igen med friska tag när smärtan i örat försvunnit och hoppas att det flyter på då.
 
 
 
 
 
2016-02-15 | 05:50:34

Bakslag

Som vanligt när man kommit igång med någonting så blir man sjuk! Jag har nu i helgen jobbat mina två första pass inom hemtjänsten efter att bara gått bredvid innan. Jag har hela helgen känt av värk i höger öra men ändå kunnat härda ut men under natten har jag nu fått så pass ont att jag fick ge upp tanken på att kunna jobba dagens timmar. Känns inget alls bra att behöva sjukanmäla sig sin tredje arbetsdag men vad ska man göra? Har ringt vårdcentralen och de ska ringa upp vid 8:15.
 
Krångligt värre känns det ju också att eftersom jag skulle jobbat 5 timmar idag så skulle jag ha räknats som arbetslös i 3 timmar och måste ju då sjukanmäla mig till försäkringskassan också. Så nu måste jag under dagen även sätta mig i telefonkö dit för jag har ingen aning om hur jag ska fylla i anmälan och ansökan dit så att det blir rätt.
 
 
Livar upp det här tråkiga inlägget med en bild på mitt lilla hjärta som F tog en dag förra veckan då de var på utflykt.
 
 
 
 
 
 
2016-02-14 | 14:59:33

Ett litet livstecken

Har varit ganska dött här i bloggen under en tid nu, förklaringen är att jag helt enkelt inte har haft någon lust att skriva om något. Det har hänt mycket på sistone och jag har inte orkat ta mig tid till att sitta vid datorn mer än nödvändigt.
 
Kan berätta att jag inte bara lyckats få ett jobb utan två! Jag jobbar som vikarie inom hemtjänsten här i Valdemarsvik samt hoppar in lite vid behov på en mindre städfirma. Jag har idag jobbat dag tre av sju innan jag får ha en ledig dag för att sedan jobba igen. Det är inte heldagar så ofta så det gäller att se till att få ihop lite timmar.
 
Är lite nervös inför imorgon då det är första gången som jag ska väcka Wille för att lämna honom tidigt på dagis. Han har alltid fått sova tills han själv vaknar förut så vi får se hur det går. Frågan är hur tidigt måste vi gå upp för att hinna med välling och påklädning samt komma i tid?
 
Efter att vi haft plusgrader och barmark en tid kom minusgraderna i fredags och i gårkväll även lite snö. Kylan kan jag stå ut med men mera snö ville jag verkligen inte ha, vill ha barmark nu när det blir att köra mera bil. Får hoppas på att det inte blir långvarigt.
 
 
Lite bilder på mina grabbar som just nu är ute och åker lite.
 
 
 
 
 
 
2016-02-06 | 17:16:01

Ett Foto I Timmen 6 februari 2016

Glömde helt bort efit i morse så jag började fota på förmiddagen. Vill du veta mera om vad efit är och hur man gör för att vara med klickar du HÄR.
 
 
10:00: På väg till Linköping.
 
11:00: Wille provsitter lilltoan i familjerummet på Ikea.
 
Bonusbild: Gofika.
 
12:00: Busar för fullt.
 
13:00: På väg hem.
 
14:00: Wille fick nytt duplo av mormor.
 
15:00: F tvättar bil.
 
16:00: Vår bil blev också ren.
 
17:00: Nya favvoboken.
 
Det var mina bilder för denna gången.
 
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!