2015-05-10 | 11:14:00
Äpplepajkladdkaka
120 g smör
1,3 dl socker
2 ägg
1 msk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
3 äpplen
2 msk kanel, 1 dl socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
Häll smeten i en form. Skala äpplena, skär i skivor och lägg i.
Blanda ihop socker och kanel och strö över kladdkakan.
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min).
Grädda ca. 15 minuter.
Gott men en aning för mycket kanel för min smak.
1 Kommentarer
Cissi:
Oj vad gott det lät!