2015-08-29 | 20:43:09

En dag i Norrköping

Har tillbringat större delen av dagen i Norrköping idag. Gått på stan och shoppat lite, busat i Vasaparken, lunchat på Lindahls och tagit en promenad i det vackra landskapet och ätit glass från Wallmans.
 
Pampiga byggnader finns lite varstans i Norrköping.
 
Vid Skvallertorget tyckte Wille att det var dags att äta banan så vi slog oss ner vid fontänen.
 
På väg mot centrum genom Industrilandskapet.
 
Efter att ha shoppat lite kollar vi in den omgjorda Hörsalsparken, väldigt vackert med alla blommor.
 
Vi fortsätter vidare till Vasaparken så att Wille kan få busa i lekparken lite.
 
Lunch på Lindahls Konditori.
 
På väg genom Industrilandskapet igen för att sedan fortsätta runt strömmen så Wille får ta sin tupplur (blev en sväng i Folkparken också innan han vaknade igen).
 
Vi avslutar besöket i Norrköping med lite glass från Wallmans gatukök.
 
En skön dag har det varit men nu är jag helt slut och ska nog alldeles strax krypa till kojs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-26 | 10:51:00

En promenad till Mem

Redan innan Wille vaknade igår packade jag bilen med barnvagn och allt annat nödvändigt för en utflykt i naturen. När morgonvällingen var uppdrucken, blöjan bytt och kläderna satt på styrde vi kosan mot Söderköping för att möta upp Milla och Amelie. Vi hade nämligen just denna dag bokad in en långpromenad ut till Mem och som av en händelse hade jag även just denna dag kommit ihåg att ta med kameran (som jag annars har blivit en riktigt slarver med).
 
 
Nästan hela vägen går man utmed Göta Kanal så man behöver inte bekymra sig för någon trafik förutom lite cyklister som dyker upp då och då.
 
Där på andra sidan ser man Kanalmagasinet med sin fina uteservering nere vid vattnet.
 
Milla hade tagit med sig mackor och kaffe som vi mumsade i oss intill slussen medans barnen sov sött i sina vagnar.
 
När vi ätit upp gick vi över kanalen för att ta en fika på Kanalmagasinet så att vi kunde få värma lite mat till Wille och även gå på toa.
 
Efter fikat blev det även dags för lilla Amelie att få i sig lite mat så under tiden släppte vi lös Wille så han fick spralla av sig lite innan det var dags att spänna fast honom i vagnen igen. Som tur var så fanns det en gräsplätt intill caféet där det fanns både kaniner och får att titta på.
 
Här börjar vi våran nästan 6 km långa promenad tillbaka till Söderköping.
 
Tack Milla och Amelie för an helt underbar utflykt, det måste vi göra om någon gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-26 | 07:15:00

Mera tråkigheter

I torsdags förra veckan fick jag återigen ringa veterinären angående Benjamins svans. Den andra antibiotikakuren var nästan slut men såret på undersidan av svansen vägrade läka. Vi fick en tid samma förmiddag och fick nu träffa en av de ordinarie veterinärerna som var tillbaka från semestern, gångerna innan har det varit en som i vanliga fall bara jobbade med hästar och kor. Den här gången spolades inte bara såret rent utan Benjamin sövdes och ett dränrör sattes in i svansen. Vi fick en ny sorts antibiotika som skulle vara mera aggressiv än den vi tidigare gett honom samt att vi skulle spola igenom dränet två gånger om dagen i 4 dagar.

I måndags var det dags att åkte ner till veterinären igen för att plocka bort dränet. Det gick snabbt och lätt att få bort röret och såret spolades helt rent igen. Antibiotikakuren förlängdes med ytterligare 8 dagar eftersom veterinären misstänkte att inflammationen kunde ha gått in i benet i svansen och då behövdes en längre kur. Vi fick ingen mera tid inbokad utan får nu hoppas att den nya medicinen dödar alla bakterier och att såret läker. Igår postade jag hela bibban med papper angående detta långdragna ärende till Agria.
 
 
Tyvärr så var det inte bara Benjamin som fick åka in till veterinären i måndags. Jag fick under tiden då vi satt i väntrummet hos just veterinären ett meddelande från min pappa att han fått åka in med Nasse tidigare på morgonen. Nasse hade fått cancer i njurarna och det fanns inget annat att göra än att låta honom få somna in. Nasse blev 16 år och har funnits med ända sedan innan jag flyttade hemifrån så det känns tungt. Tyngst känns det ändå att veta att det måste kännas hemskt tomt att komma hem för pappa nu när ingen av katterna finns kvar längre. Funderar på om jag och Wille ska åka ut och hälsa på honom idag på förmiddagen.
 
 
 
 
2015-08-21 | 06:49:00

Ett Foto I Timmen 21 augusti 2015

Efter att ha haft lite "semesteruppehåll" från efiten är jag idag med igen. Vill du veta mer om vad efit är och hur det funkar kan du kika in HÄR.
 
 
02:30: Är uppe på toa.
 
06:00: Blandat välling.
 
07:00: Försöker göra en skadeanmälan till Agria men ger upp.
 
08:00: Medicinering och spolning av gammelkattens drän.
 
09:00: Sorterar leksaker.
 
10:00: Sonen med sin far.
 
11:00: Dagens väder.
 
12:00: Bus på golvet.
 
13:30: Är ute och går.
 
14:30: Fortfarande ute och går.
 
15:30: Fika på mormors balkong.
 
16:30: Mormors fina blommor.
 
17:30: Hemma igen.
 
Nu ska vi snart ta kvällsvälling och sedan stoppa Lilleman i säng så jag tackar för denna gången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-20 | 06:42:22

Ibland...

Oftast så vaknar Wille mellan 7 och 8 på morgonen men igår blev han väckt av Benjamin som bestämt sig för att utföra diverse hyss i sovrummet. Jag gick upp och gjorde en flaska välling åt honom som han fick dricka i sängen och hoppades att han skulle få ro och somna om. Ingen ro infann sig efter att vällingen var uppdrucken så det fick bli att gå ner och mysa i soffan framför Barnkanalen.
 
 
Nu i morse vaknade han av någon oförklarlig anledning klockan 5. Jag körde en flaska välling i sängen igen och idag somnade han om ganska snart efter den.
 
 
 
 
 
2015-08-16 | 12:40:00

En Willebomb

Var längesen jag gjorde en Willebomb så här kommer en liten sådan.
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-16 | 09:37:00

Några bilder från trädgården

Mer och mer blommor ploppar upp hos Doktor Westerlund.
 
Häromdagen slog blommorna på min Orange Fizz ut.
 
De första tomaterna skördades i veckan.
 
 
 
 
2015-08-16 | 07:34:00

Ytterligare en oturskatt

Som ni vet så är Benjamin fortfarande inte bra i sin svans, han går med tratt och har några dagar kvar på sin antibiotikakur. Igår kom Gösta hem med en tass som såg ut som en uppblåst ballong efter att ha blivit ormbiten. Vi ringde jourhavande veterinär och F fick åka in akut till Söderköping med honom. Så nu har även Gösta utegångsförbud i ungefär en vecka. Som tur är så verkar han redan nu piggare och har ätit mat nu på morgonen.
 
 
 
 
 
2015-08-16 | 06:24:33

Bygga sandslott

I torsdags fick Wille en hink som är i form av ett sandslott av mormor så det var vi ju tvungna att prova när vi kom hem.
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-11 | 06:35:48

Oturskatten

Jag har ju alldeles glömt bort att uppdatera om hur det gått för stackars Benjamin. Ni som följer min blogg vet ju att han blev biten i svansen för en tid sedan och fick gå med tratt, äta antibiotika och smärtstillande i 14 dagar. Efter den tiden såg såren ut att ha läkt fint så vi lät honom gå ut som vanligt igen och allt funkade fint. Men när vi kom hem från Öland i torsdags så hängde svansen igen precis som den gjorde när han först blev skadad. Vi upptäckte att han återigen hade ett sår mitt på svansen. Jag ringde veterinären direkt på fredagmorgonen och fick en tid samma eftermiddag.
 
Veterinären trodde att det legat kvar bakterier under huden och grott och som gjort att såren gått upp igen så det blev en ny antibiotika-kur och på med tratten igen.
 
Jag tycker så synd om honom, man ser riktigt hur ledsen han är när han vankar omkring härinne. Även om han sällan lämnar trädgården så älskar han att vara ute. Jag låter honom vara på balkongen när jag kan men det är ju förstås inte samma sak. Jag hoppas innerligt att medicinen hjälper denna gången så han slipper det här sedan.
 
En bild på Benjamin och Wille från när vi kom hem i torsdags.
 
 
 
 
 
 
2015-08-10 | 07:02:19

Nytt i rabatterna

Jag har sedan vi flyttade hit försökt få ordning på rabatterna som finns vid husväggarna men inte lyckats. Jag tycker att hur jag än gör så ser det rörigt och stökigt ut och blir inte alls som jag vill ha det. Nu till min födelsedag så önskade jag mig bara en sak: Att vi skulle gräva bort allt och fylla upp med sten istället.
 
På ena sidan stod det en syrénbuske som gav så mycket skugga i övriga rabatten att inget annat kunde växa där i, på bilden är busken redan nersågad.
 
Tomt och redo för sten.
 
F fick lite storhetsvansinne och beställde en nätt liten säck på 800 kg.
 
Nu är det som det ska och kan prydas med krukor istället.
 
 
I den andra rabatten har jag försökt att få till någon bra harmoni med blommor i rosa och vitt men aldrig blivit nöjd så nu flyttade vi de blommor som vi ville behålla och gjorde sedan på samma sätt här.
 
På kvällen igår satte jag dit mina älskade pelargoner och jag är så sjukt nöjd med resultatet. Nu behöver jag inte störa mig på detta längre utan kan njuta av mina blommor.
 
 
Det finns två rabatter till som det ska fixas i men vi får se när vi hinner med det för idag börjar F jobba igen efter sin semester.
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-08 | 20:29:52

Bad i Skedshult

Vi kom iväg och badade idag på eftermiddagen, först var jag inte så pigg på att åka men efteråt var jag glad att vi gjorde det för det var riktigt kul. Precis när vi bytt om till badkläder började det dock regna men det vart inte många stänk och direkt efter blev det soligt och skönt. Vi hittade ett paraply som någon glömt kvar som vi lånade och gömde våra kläder och handdukar under.
 
Perfekt sand för Wille att leka i.
 
Men det var alldeles för kallt i vattnet för att bada tyckte han så han höll sig på stranden tillsammans med mormor. (det var 20 grader i vattnet).
 
 
Hälla vatten på sig själv med hinken gick till slut bra i alla fall.
 
När vi kom hem fick Wille ta ett varmt bad inne och nu sover han sött i sin säng.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-07 | 16:21:00

2015-08-06: Havtornstårta och Ett stopp i Oskarshamn

På vår väg tillbaka till fastlandet gjorde vi det som jag anser är ett måste när man är på Öland. Vi stannade på Havtornsgården och åt deras underbara havtornsmoussetårta och drack fläderläsk.
 
Efter denna perfekta vistelse lämnar vi sedan Öland och styr hemåt. Ett lunch- och glasstopp gör vi i Oskarshamn.
 
Ja, det var vår lilla miniresa till Öland det. Jag längtar redan tillbaka!
 
 
 
 
2015-08-07 | 13:40:00

2015-08-06: Frukost på Eksgården och Långe Jan

Här ligger han den lilla trotsaren som vägrade sova i sin resesäng som vi hade med oss. Han hade väldigt svårt att slappna av och somnade sent mellan oss i sängen och där sov han sedan fram till 07:45.
 
När man bor på hotell får man dricka välling i sängen och se på Barnkanalen.
 
När vällingen var uppdrucken, Pingu var slut och vi alla fått på oss solkräm och kläder begav vi oss ner till restaurangen för den efterlängtade frukostbuffén. Första omgången åt vi inne men sedan blev Wille så vild så vi fick flytta ut oss så han kunde aktiveras lite mera. Han hann dock äta lite yoghurt med hallonsylt.
 
Efter frukost och utcheckning åkte vi vidare söderut för att besöka Ölands södra udde och fyren Långe Jan. Förutom fyren och den vackra naturen såg vi även här en av de sakerna som jag gillar mest med Öland, djur som får gå fritt.
 
 
 
 
 
 
2015-08-07 | 09:44:00

2015-08-05: Hotellet och En liten fiskehamn

Efter badet åker vi förbi hotellet där vi ska bo.
 
Men eftersom Wille somnat i bilen väljer vi att inte checka in just nu utan fortsätter ner till havet på denna sida av ön så han får sova klart. Vi besöker en riktig liten fiskehamn som jag inte minns namnet på.
 
Precis när vi parkerar utanför hotellet igen vaknar Wille. Vi checkar in och blir visade till byggnaden där vi ska bo. Ja, bilderna får väl tala lite för sig själva för det finns inga ord för hur underbart vackert och fridfullt det är på Eksgården. Gamla mysiga byggnader och blommor överallt ger något magiskt lugn i hela kroppen så fort man kliver in på området.
 
I bakgrunden här ser man gaveln på Ölandshuset där vi hade vårt rum.
 
I första dörren på bilden gick man in för att komma till vårt rum. Alla rummen här i Ölandshuset är döpta efter orter på ön, vårt hette Seby (som vi dagen efter åkte igenom).
 
Rummet var litet men mysigt och vi hade eget badrum.
 
Det var väldans dyrt i restaurangen på hotellet så F åkte in till Färjestaden och köpte varsin sallad medans jag och Wille stannade kvar på hotellet så han fick äta sin gröt. Vi satt sedan ute i trädgården och åt och återigen så finns det inga ord som kan beskriva hur mysigt och skönt det var.
 
Sista bilden från första dagen på vår miniresa blev en suddig liten vällingdrickare.
 
 
 
 
2015-08-07 | 07:15:00

2015-08-05: Kalmar och Haga Park

I onsdags gav vi oss av på sommarens sista roadtrip, på måndag börjar F jobba igen. Vi hade efter mycket letande lyckats boka ett hotellrum på Öland. Det första inlägget om resan innehåller bilder från två stopp utefter vägen.
 
Vi hade i förväg bestämt att vi skulle stanna i Kalmar och äta lunch innan vi fortsatte över till Öland. Det blev en karibisk hamburgare på 4kök.
 
Efter maten gick vi en liten sväng i det fina sommarvädret.
 
Vi slår oss ner vid Kattrumpan med en ask jordgubbar och bara njuter.
 
På vägen till bilen passerar vi Klapphuset.
 
Äntligen på väg över bron!
 
Eftersom det äntligen dagen till ära kommit lite värme bestämmer vi oss för att stanna vid Haga Park (som är vårat favoritställe för bad på Öland) för att se om vi törs bada. Det var inte jättevarmt i vattnet men det gick att doppa sig så ett bad i havet blev det i alla fall denna sommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-07 | 05:55:24

Finbesök

I tisdags fick vi finbesök här i Holmtebo då Milla och lilla Amelie kom.
 
Amelie lånar Willes babysitter men tycker inte att den är så värst skön.
 
Mat är gott!
 
Här lånar hon Willes babygym istället och det var bättre.
 
Tack för besöket tjejer!
 
 
 
2015-08-03 | 21:03:08

En runda i trädgården

Gick en liten runda i trädgården med kameran igår.
 
Mina äggskal.
 
Hänglobelia.
 
Planterade en gul lök som börjat växa i kylskåpet, nu blommar den.
 
Årets pelargon från 2014, Kathy.
 
Klematis.
 
Vet inte namnet men älskar färgen.
 
Det knoppar hos Doktor Westerlund och det ska visst vara ovanligt så det får man vara stolt över.
 
Mera pelargoner.
 
Violino är årets pelargon 2015.
 
Ingen aning om vad denna heter men vacker är den och doftar underbart.
 
Min pensé som jag hämtade ner från komposten blommar fortfarande.
 
Fuchsian är en roligt formad blomma tycker jag.
 
Sommarens brist på sol har gjort att endast en liten tomat har börjar rodna, blir nog ingen skörd alls i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-02 | 17:25:00

Kan själv

Wille har den senaste veckan börjat dricka sin välling själv. Igår var det så skönt ute på balkongen på kvällen så han fick sitta där med sin flaska.
 
 
 
 
 
2015-08-02 | 14:20:00

Hemma igen

Det var så skönt ute i trädgården när vi kom hem från Västervik igår att vi inte kunde låta bli att sätta oss och fika på baksidan.
 
Wille som suttit fastspänd nästan hela dagen sprallade runt som bara den. Han har blivit jätteduktig på att stå upp själv nu.
 
Benjamin som blivit så pass bra i sin svans nu att han slipper tratten fick vara ute en stund i sin gamla sele.
 
 
 
 
 
 
 
 
2015-08-02 | 11:14:15

En underbar dag i Västervik

Väskan är packad och klar för avfärd.
 
Framme vid parkeringen och ska alldeles strax börja vår dag i Västervik.
 
Leker lite med fisheye.
 
Fikar på ett mysigt litet ställe vid namn Café Kannan.
 
Efter att ha gått på stan och handlat lite strosade vi runt nere vid vattnet.
 
Lunchen intogs på Restaurang Sahara.
 
Här har Wille precis vaknat efter att ha sovit sig igenom hela besöket på alltiallo-butiken Karlsson.
 
 
Efter att Wille fått i sig en banan åkte vi hemåt efter en helt perfekt dag i Västervik.
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!