2014-10-31 | 10:01:45

Funderingar på fotobok

Jag har länge velat göra fotoböcker med mina bilder men aldrig kommit mig för men nu när jag fick ett erbjudande från Ica Foto tänkte jag att jag skulle prova. Fram med den externa hårddisken och koppade över alla gamla bilder som försvunnit från datorn (det tog sin lilla tid).
 
När alla bilder var överförda började jag med själva boken men efter ett par timmar gav jag upp. Fy fasen, vad svårt det var! Jag försökte få till en bok med bilder från förra sommarens semester men jag får nog ta bilderna för en dag i taget för att ladda upp alla på en gång blev alldeles för rörigt. Men det får väl bli någon gång om man hittar tiden...
 
 
2014-10-31 | 09:56:26

Vår onsdagkväll

Onsdagkvällen spenderade jag och W hemma i vår ensamhet, lugnt och skönt med mycket slapp i soffan var det.
 
En sak som är skönt med W är att han älskar att vara med i badrummet så man kan duscha hur länge som helst utan att han protesterar. Jag placerar honom i babysittern utanför duschen och sedan sitter han där och snaskar på sina händer eller plockar med sin snutte och är hur nöjd som helst.
 
I soffan har han det fina babynestet som mormor sytt, det var blixten som orsakade den förvånade minen.
 
 
2014-10-29 | 09:25:44

Helt otroligt väder

Vi hade helt otroligt väder igår, 15 grader varmt och strålande sol på eftermiddagen. Det är inte ofta som man kan vara ute och promenera utan jacka i slutet av oktober men igår gick det utmärkt.
 
Även W var utan jacka i vagnen, tog bara på honom en swettiströja över bodyn.
 

 
2014-10-28 | 07:20:43

Inga julklappar från och med julen 2014

Jag och F har i år tagit ett beslut, vi pratade om det redan innan förra julen men då gjorde vi aldrig riktigt slag i saken. Hur som helst så kommer vi lägga ner det här med att köpa julklappar från och med julen 2014, vi kommer naturligtvis att köpa julklappar till W och övriga barn inom våra familjer men inte till någon vuxen. Detta innebär förstås att ingen heller behöver köpa julklappar till oss (är det någon som gör det ändå får ni stå ut med att inte få något tillbaka).
 
 
 
2014-10-27 | 10:37:00

4 månaders kontroll

Kom just hem från bvc där vi varit på 4 månaders kontroll idag, vi fick lite information om mat och så var det den vanliga vägningen och mätningen. 5025 gram väger Lilleman nu och han är 58 cm lång.
 
Ligger och kollar in mobilen över skötbordet på bvc.
 
 
 
2014-10-27 | 10:32:38

Lite blomplock

Plockade bort ytterligare saker i trädgården igår så nu är det bara en kruka och en blomlåda kvar ute och de ska bort också så fort jag bara får möjlighet.
 
Mitt exemplar av årets pelargon Kathy blommar för fullt på sin övervintringsplats i garaget.
 
Hela tiden då jag plockade och styrde sov W snällt i sin vagn.
 
 
2014-10-26 | 10:03:03

4 månader gammal idag

Här myser våran lilla kille med pappa på sin 4 månaders-dag.
 
 
 
2014-10-26 | 10:00:15

Kusiner

En söt liten film som F fick till igår när W fick träffa tre av sina kusiner.
 
 
2014-10-25 | 09:50:10

Leverans

Igår strax efter klockan 14 kom våran nya diskmaskin. Vi valde att beställa en från Auktionsbyrån nere i centrum för då får man det hemkört och installerat samt att de tar med sig den gamla så man behöver inte bry sig om någonting själv, förutom att betala fakturan då.


 
 
2014-10-24 | 07:08:07

Delfin är gott

W börjar nu att stoppa in allt han får tag på i munnen, igår var det mormors delfin som det smakades på.
 
 
2014-10-24 | 07:05:30

Ytterligare en pillerburk

I onsdags förra veckan var jag på vårdcentralen och lämnade blodprover för första gången efter att W föddes. Nu i onsdags när vi var på väg från marknaden till mammas lägenhet ringde min läkare från endokrinmottagningen. Mina värden var återigen för höga, inte mycket men ändå tillräckligt, så han skrev ut ytterligare en pillerburk åt mig. Det var ingen ny medicin jag fick utan samma som jag har sedan tidigare fast med en lägre dos, ska nu ta 100 mikrogram levaxin varannan dag (det är vad jag tagit varje dag förut) och 75 mikrogram varannan dag. Sedan ska jag ju såklart fortsätta med tiotil tre gånger om dagen precis som innan. Jag är så trött på alla piller och det är svinlänge kvar på behandlingen! Tidigast vid denna tid nästa höst får jag veta om den hjälpt och jag blivit frisk eller om jag måste opereras. Bara att knapra på och hålla tummarna.
 
 
2014-10-23 | 07:41:19

Oktobermarknad

Igår ägde det årliga oktobermarknaden rum nere i centrum. Jag och W åkte ner till mamma för att göra henne sällskap och gå en sväng på marknaden i snålblåsten. W var jätteduktig och sov hela tiden nedbäddad i sin vagn så han märkte inte mycket av sin första oktobermarknad (det blir skillnad nästa år). Första året som jag inte köpte 14 par strumpor för en hundring, har en hel bärkasse med oanvända så tyckte att jag kunde hoppa över i år. Fyndade två bodys till W inne på Fias Fina, endast 60 spänn för båda.
 
Eftersom det alltid är knökfullt med folk inne på fiken en dag som denna köpte vi istället med oss saffransbullar och fikade hemma hos mamma.
 
W undrar om vi inte fikat klart snart så han också kan få lite i magen.
 
 
2014-10-23 | 07:32:00

Något jag inte gjort på tre år

När jag kom ut i köket igår efter att ha gett W sitt första mål mat för dagen stod det som vanligt ett gigantiskt berg med disk på diskbänken. Av någon anledning så ställs disken ALDRIG in i diskmaskinen på eftermiddagen/kvällen utan blir ALLTID kvar uppe på diskbänken till morgonen efter. Jag lastade in allt i maskinen, la i en tablett, stängde igen luckan och tryckte på start, varpå det hände INGENTING! Ingen lampa tändes och istället för det vanliga ljudet började efter en stund något som lät som ett helt åskoväder. Det var bara att slå av skiten igen, ta fram det gamla diskstället (som tur var kom jag ihåg att jag sett det i städskåpet så jag slapp flänga ner i förrådet och leta) och ställa sig och handdiska allt. När jag stod där och gnodde kom jag att tänka på att det är minst tre år sedan (kanske fyra) som jag handdiskade på detta viset. Vad jag kan komma på så har jag inte gjort det sedan vi lämnade lägenhetslivet.
 
Det tog sin lilla tid men rent blev det!
 
Vill tillägga att F beställde en ny diskmaskin senare på eftermiddagen så den kommer på fredag!
 
 
 
2014-10-21 | 07:53:52

Tre bilder på W

W är väldigt intresserad av filmklipp på datorn, här ser han på lite flygfilmer med pappa.
 
Mormor har en delfin som gungar och hur kan man motstå det?!
 
Sötunge!
 
 
2014-10-21 | 07:48:54

Två filmer på en kväll

 
I söndags såg jag två filmer på raken, vet inte när det hände sist. Ingen av dem var väl sådär jättebra men båda var lite småroliga och passade mig fint på en söndagkväll. W var trött och låg och sov i mitt knä hela tiden.
 
 
2014-10-18 | 10:06:16

En svag regnbåge

Efter två dagar med mycket regnande kom solen fram en liten stund i gårkväll och skapade en svag regnbåge över himlen.
 
 
2014-10-18 | 10:04:27

Torsdagslyx

I torsdags kom mamma med räkmackor från Björkagårdens bageri.
 
 
2014-10-18 | 10:02:31

Fredagsmys gånger två

Förra veckans fredagsmys bestod av två chokladfavoriter samt popcorn.

Denna veckan körde vi chips och Icas nya dipp. Jag tyckte den var alldeles för stark för ändamålet och ska testa att ha den till matlagning istället.
 
 
2014-10-18 | 09:59:08

Holmtebo gamla kvarn

Någon eller några har röjt framför den gamla kvarnbyggnaden så nu kan man se den ordentligt igen.
Den förfaller mer och mer, snart rasar nog taket in. Jag tycker det är synd, den borde bevaras.
 
 
2014-10-17 | 14:17:33

Återbesök på barnkliniken i Norrköping

I måndags hade vi tid för återbesök på barnkliniken i Norrköping. Vi skulle få träffa samma läkare som skrev ut W från sjukhuset den 11 juli, även om vi var osäkra på om hon skulle komma ihåg W så kändes det skönt. Vi fick sitta ner i ett väntrum som kallades för Stjärnan. Därinne lekte två lite större barn och W hade fullt upp med att hålla koll på dem, han försökte även prata med en av dem men fick inget gensvar. I väntrummet fanns också ett akvarium som W tyckte var väldigt spännande. Tio minuter innan det var dags att träffa läkaren fick vi följa med en syster in på ett rum där W skulle vägas och mätas. W som suttit fastspänd i bilbarnstolen i nästan en timme hade dock ingen som helst lust att ligga stilla på vågen så det tog sin lilla tid att få fram en vikt (systern blev nästan sur). Till slut fick vi i alla fall fram vikten 4830 gram och han mättes till 57 centimeter lång.
 
Vi gick tillbaka till väntrummet för att vänta på läkaren. Det dröjde inte många minuter innan hon kom och det första hon säger när hon får syn på W är: Vilken skillnad! Så där fick vi svaret på om hon skulle komma ihåg W från när vi var inskrivna. Hon var jättenöjd med hans viktökning och utveckling och såg ingen anledning till att vi skulle behöva åka in fler gånger utan det räcker med att vi går på de vanliga kontrollerna på bvc.
 
En trött W i bilen på vägen hem.
 
 
2014-10-14 | 07:03:00

Ett Foto I Timmen 14 oktober 2014

Det var tur att jag kom ihåg att ladda kamerabatteriet igår så att jag kan vara med och efit:a idag! Vill ni kika in hos fler deltagare eller kanske posta en egen dag klickar ni HÄR.
 
05:35: Varje morgon runt denna tid är det dags för sonens första måltid.
 
06:45: Kunde inte somna om så gick till badrummet för att blaska av ansiktet.
 
07:45: Tänder lite ljus i köket.
 
08:45: Lilleman har just fått ny blöja och rena kläder.
 
09:45: Vi är mitt uppe i andra måltiden så pappa hjälper till och tar en bild.
 
11:35: Har tagit en promenad.
 
12:35: Lagar mat.
 
13:35: Kollar dagens post.
 
14:35: Har åkt till mormor men det har Lilleman inte märkt ännu.

15:35: Fikar.
 
16:35: Busar i mormors säng.
 
17:35: Lilleman upptäcker ett par färgglada fötter.
 
18:35: Fixar i ordning mig efter dusch.
 
Det får bli sista bilden för idag. Nästa gång efit infaller kommer jag troligen inte kunna vara med så vi ses väl i november!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-10-12 | 06:42:51

W och gammelfarmor

W sitter i famnen på gammelfarmor som i veckan fyllde 89 år.
 
 
2014-10-10 | 06:57:32

W gillar vattenfall

Vi har kommit på att W gillar att höra ljudet från vattenfall så det har han fått lyssna på när han ska sova. Igår fick han även titta på ett i pappas dator.
 
 
2014-10-08 | 07:00:16

Älskade unge


"Om det någonsin är en morgon och vi inte är tillsammans, så är det någonting du alltid måste komma ihåg. Du är modigare än vad du tror, starkare än vad du tror och smartare än vad du tror. Men det viktigaste av allt är, att även om vi är ifrån varandra, så kommer jag alltid att vara med dig."
 
-Nalle Puh
 
 
 
 
2014-10-05 | 12:54:28

Ny tvättkorg

Jag har ganska länge använt en rosa plastkorg som tvättkorg. Ganska länge har den också varit trasig eftersom en vänlig katt som jag har gnagt av båda handtagen så den har inte varit så lätt att bära. Igår inhandlade jag en ny, den hann knappt in i huset innan Gösta var där och provsatt den. På denna korgen kommer han nog inte kunna gnaga av handtagen så lätt åtminstone.
 
 
2014-10-05 | 12:38:27

Kanelbullens dag och en ny Loka

När vi var i Norrköping igår så upptäckte vi att det visst var Kanelbullens dag så vi köpte en påse och fikade vid strömmen samtidigt som W fick sin mat.

Denna kom också med och den blev jag väldigt förtjust i måste jag säga.
 
 
2014-10-05 | 12:33:56

Hösten


Är det bara jag eller är hösten ovanligt vacker i år?
 
 
2014-10-05 | 12:30:48

Kasslertallrik med stekt ägg och grönsaker

Detta blev fredagens middag denna vecka.
 
 
2014-10-05 | 10:08:26

På promenad i Norrköping

 
 
 
2014-10-02 | 07:03:42

Loppisfyndat

I måndags besökte jag Röda Korsets loppis nere i centrum. Jag har stuckit in huvudet där då och då under den senaste tiden för att se om det kommit in någon matstol till W och nu hade jag fått tips från mamma att de hade en i fönstret. Det fanns ytterligare en inne i butiken men det blev den vita som de hade i fönstret som jag köpte för hela 75 kr.
Visst är den lite kantstött och så men vad gör väl det när man kommer undan så billigt? Måste bara fixa en dyna till den så att den är redo när W sedan lär sig att sitta.
 
Jag fyndade även tre gröna dricksglas för 10 kr styck.
 
 
 
2014-10-02 | 06:57:24

Några foton från olika promenader

 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!