2014-03-30 | 08:16:00

Ett Foto I Timmen 30 mars 2014

Jaha, lite efit såhär på sommartidens första dag. Vill ni kika in fler glada efit:are klickar ni HÄR.
 
05:00: Katterna driver mig till vansinne med sitt mattiggande så jag går upp och ger dem lite, det är dock bara två av tre som äter.
06:00: Fortfarande vaken.
07:00: Kvar i sängen. En liten skrutta har lagt sig vid mina fötter.
08:00: Har ätit frukost och plockat undan i köket.
09:00: Skriver matsedel och nota.
10:00: Kommit hem från affären. Ni kanske kan gissa vad vi ska göra idag?
11:00: Tempen.
12:00: F tvättar bil.
13:00: Tittar ut och ser att mina gäster är på ingång.
14:00: Årets första grillning.
15:00: Tempen orkar sig inte högre idag.
16:00: Är ute på promenad och besöker det gamla grustaget och tittar på salamandrar.
Bonusbild: Möjligheternas väg.
17:00: Ska blaska av mig lite och sen lägga mig och vila så jag orkar med nattjobbet.
 
Nu avslutar jag denna efit. Ses en annan gång!
 
2014-03-28 | 17:15:00

Denna dagen - ett liv

Vilken dag det har varit idag! Solen strålar från en klarblå himmel och runt 10 grader varmt. Mamma och jag tog en tripp till Gryts Handelsträdgård och inhandlade penséer och varsitt exemplar av årets pelargon.
 
Fika på Björkagårdens café blev det såklart också. Äppelbulle och örtte.
Denna köpte jag med mig därifrån, gillade namnet.
 
Till lunch lagade jag till dessa veganska schnitzlar som jag serverade med ris och wokade grönsaker.
Någon timme efter maten intogs första fikan ute i solen mot husväggen.
 
Årets pelargon Kathy.
Fler kattmatsburkar kom till användning.
Blomsterstegen fick komma fram.
Denna färg fastnade jag speciellt för.
 
Visar en bild från hallen också där det kom dit en ny matta idag. Tack mamma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
2014-03-28 | 07:58:33

Kunde inte låta bli

Nu har det hänt igen! På vägen hem från apoteket igår gick jag förbi Ica och kunde inte låta bli att köpa två olika planteringar med penséer så nu har det utökats med färger på trappan.
 
 
 
2014-03-28 | 07:54:40

Offer för hårda vindar

I dungen nere vid vägen finns ett träd som föll offer för de hårda vindarna natten mellan tisdag och onsdag. Det har varit så blött därnere så jag har inte velat gå ner dit för att titta närmare förrän igår.
 
På gårdagens promenad såg vi ett offer till lite längre ner mot centrum.
 
 
 
 
2014-03-27 | 11:37:00

AKUT NÖDROP

AKUT NÖDROP för Simon som aldrig har haft någon.. (Lund)
 
Simon har börjat sitt liv på gatan. Varje dag kämpar han för att hitta en bit mat men det räcker inte till. För varje dag som går blir han tunnare. Simon vill bara vara alla till lags men anses ändå inte höra hemma någonstans. Ledsen sitter han ihop krupen och försöker skydda sin lilla kropp mot väta och kyla. Han förstår inte varför ingen tittar åt hans håll. Han undrar så vart han ska ta vägen? När är det hans tur att slippa leva på gatan och slippa bli åtsidosatt?
Finns du som vill älska en hemlös individ som inte har någon?
Jenny 0739-545177
Simon är försiktig men gillar klappar och snälla ord. Han behöver dig med stort & tålamod. Simon är ca 6 månader gammal.
 
 
 
 
 
 
2014-03-27 | 09:26:26

Lite nytta gjord

Har ägnat den senaste timmen åt att skura alla bänkar och hyllor i köket samt köksbordet. Det är konstigt hur köksbordet varje vecka förvandlas till en soptipp, av någon anledningen så hamnar ju allt där. Min tanke när vi flyttade hit och inredde kontor i det första rummet man passerar när man kommer in genom ytterdörren var till exempel att posten skulle hamna därinne. Den skulle sorteras och läggas på respektive skrivbord, det som bara är skräp kan direkt åka ner i pappersinsamlingen. Tanken tycker jag fortfarande är bra men i verkligheten fungerar det aldrig såhär utan allt hamnar istället på köksbordet.
 
Köksbordet som det alltid borde se ut.
 
Det jag blev mest kär i när vi var och tittade på huset första gången, förutom läget som alltid kommer att vara det bästa, var köket. Det är stort, ljust och rymligt. En dröm för oss som alltid bott litet och trångt innan. Fast det är mycket större än våra tidigare kök så tar det inte längre tid att städa heller, snarare tvärtom då det är lättare att komma åt att torka av överallt.
 
Köket som det alltid borde se ut.
 
 
 
 
 
2014-03-26 | 07:05:12

Blåingar innan stormen

Vinden tilltog ute någon gång mitt på dagen igår. När klockan var 14:10 och jag stod och lagade mat blev det strömavbrott, som tur var så var maten precis klar då. Strömmen kom tillbaka igen efter ungefär tio minuter och sedan blev det inga fler avbrott under eftermiddagen och kvällen.
 
Efter maten ville F att vi skulle gå ut och "känna på vinden" så det fick bli en promenad. Det blåste mycket och hårt fast ändå inte så att det blev otäckt, inte än. Intill en bergvägg bredvid vägen såg vi fullt av blåingar och tack vare skyddet från bergväggen lyckades jag få till två foton.
En riktig oroshimmel är det över "möjligheternas väg" som jag kallar denna vy.
 
Lite senare på kvällen brakade ovädret loss ordentligt. Det blåste och regnade, ibland hörde man hur det riktigt brakade till utanför och F trodde vid ett tillfälle att takpannorna skulle lossna. Tittade man ut kunde man i skenet från fönsterlamporna se kvistar och grenar överallt på hela gräsmattan och de blev bara fler och fler. När jag tittar ut nu på morgonen kan jag i alla fall inte se några nerblåsta takpannor så det är ju skönt, bara en gräsmatta som är i stort behov av att räfsas. Vinden har mojnat något men det kommer fortfarande vindbyar som gör att regnet som faller kommer ner som en vågrät ridå. Blir nog att vara inomhus större delen av den här dagen.
 
 
 
 
2014-03-25 | 06:41:50

TisdagsTema: Rörig

Kom ju på att det är tisdag idag så varför inte slänga in ett tisdagstema? Vill du kika på flera kreativa tolkningar av temat klickar du HÄR.
 
Naturen kan vara rörig den också.
 
 
 
 
 
2014-03-24 | 18:02:12

Nya vårfynd i trädgården

Rabarbern är på väg upp.
En vitsippa har redan kikat fram.
Avslutar med lite macro från trappan.
 
 
 
 
 

 
 
2014-03-24 | 13:13:22

Två krukor till

När jag tog upp lökarna till Bolliljorna förut så såg jag att de andra hade börjat växa i sina leveranspåsar så det var väl lika bra att de fick komma i jorden dem också.
 
En håller nu till på det lilla bordet under fönstret inne på kontoret, bladen är än så länge alldeles bleka.
Den andra står på "dvärgpallen" ute i köket.
 
Afrikas blå lilja ska de här bli, en vit och en blå.
 
Nu är det dags att börja steka raggmunk.
 
 
 
 
 
 
2014-03-24 | 11:08:19

Kliar i fingrarna

Det riktigt kliar i fingrarna så fort jag är ledig. Jag vill inget annat än att köpa blommor och plantera, plantera, plantera! Hade hoppats på att det skulle vara så varmt när jag kom fram till denna frivecka att det skulle gå att köpa penséer men jag vågar inte riktigt än, det var nästan -5 i morse. Lökarna som jag trotsade kylan och köpte för ett par veckor sedan blommar dock för fullt utanför dörren.
 
För att lindra abstinensen lite fyllde jag två krukor med jord och planterade två av de lökar som jag köpte från odla.nu, köksbänken fick duga som planteringsbänk.
Två Bolliljor hoppas jag växer upp från dessa lökar.
 
 
 
 
 
2014-03-21 | 17:24:54

Veckan so far

Kände för att visa ett litet livstecken härinne, har ju inte varit här på hela veckan märkte jag. Det har inte hänt  så mycket utöver det vanliga. På jobbet är stämningen inte den bästa som ni säkert kan förstå, många spekulerar i vad som kommer hända härnäst, en del smyger mellan avdelningarna för att försöka snoka reda på om någon fått veta något mera, diskussioner om hur fel det som händer är pågår. Själv försöker jag i den mån det går att inte tänka på det, det är ju som det är och jag kan inte göra något för att påverka det så varför grubbla i onödan. Såklart är det svårt då för det är ju inte bara på jobbet som folk hela tiden frågar om man hört något utan även privat så måste ju alla tjata om det. Jaja, nu fick jag skriva av mig lite om det i alla fall.
 
I tisdags åkte jag och mamma till badhuset, det ska vi göra ikväll också. Det är så skönt att krypa ner i den varma bassängen och simma runt i någon halvtimme och sedan bara ligga och flyta och slappna av, för en stund kan man glömma att det är mitt i veckan och att det om några timmar är dags för jobb igen. I tisdags pratade jag även med min läkare som sa att mina blodvärden nu är helt tillbaka till det normala så nu är det bara att fortsätta med medicinerna i samma dos och hoppas på det bästa. Fick redan idag en tid för ny provtagning i april hemskickad.
 
Något som varit skönt denna vecka var att F har jobbat förmiddag istället för kväll som han egentligen skulle så varje dag har vi lagat mat tillsammans, vilket inte är så vanligt i vårt förhållande på grund av våra arbetstider. Både onsdag och torsdag vilade jag bara efter maten, var helt slut.
 
Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så ska jag åka och hämta mamma.
 
 
2014-03-15 | 19:28:13

Ny favorit

När jag var på Hemköp tidigare i veckan hittade jag en nyhet i frysdisken. Vegetarisk kebab från Hälsans Kök.
Den första kvällsmaten som jag och F åt tillsammans denna vecka blev vegetarisk kebab med massor av grönsaker och aioli i tortillabröd. Det kommer vi absolut att göra fler gånger, jättegott!
Kan även tänka mig att äta detta som en enkel sallad i lunchlåda på jobbet.
 
 
 
 
2014-03-15 | 17:59:14

Denna blåsiga lördag

Denna blåsiga lördag var vi ute hos pappa och hjälpte honom att ta ner några grenar på en lönn.
Vi fick även träffa Nasse.
När vi kom hem blev det en promenad.
 
 
 
 
 
 
2014-03-15 | 07:04:47

Bakslag nummer 2

Har varit ett förfärligt väder ända sedan i gårkväll, regn och starka vindar som nu håller på att övergå i snö och starka vindar. Ja, vi får väl säga välkommen till bakslag nummer 2! Det var i alla fall för bra för att vara sant att våren skulle komma för att stanna redan i början på mars, får nog vänta minst en månad till.
 
Lördagsfrukost framför tv'n med tända ljus får det bli idag.
 
 
 
 
2014-03-14 | 11:09:43

Fint litet paket

Detta söta lilla paket hämtade jag ut i morse.
Det innehöll ett par av dessa byxor, inte den vanliga modellen jag brukar ha på byxor men jävligt sköna så de får stanna.
 
 
 
 
 
2014-03-14 | 11:05:19

Kokosplättar

1 burk kokosmjölk
1 dl bovetemjöl
2 ägg
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
 
Kör allt i mixern till en jämn smet. Stek i olja eller smör, något längre än vanliga plättar. Servera med sylt eller färska bär.
 
 
 
 
2014-03-13 | 09:56:37

Storslam på eko

Denna veckan när jag tittade i reklambladet från Hemköp blev jag riktigt glad, ett helt uppslag med bara bra priser på ekologiska varor! Idag efter att jag varit på vårdcentralen och lämnat blodprover svängde jag bort dit för att se vad jag kunde lägga vantarna på. Faktum är att jag hittade alla de varor som fanns med i bladet, tycker annars att det kan vara lite si och så med att annonsvarorna finns kvar i butiken när man kommer.
 
Jackpot!
 
Heidi diggar också eko!
 
Tyvärr glömde jag köpa grädde, hade tänkt göra tomatsoppa av det passerade tomaterna men nu får det bli kokosplättar idag istället.
 
 
 
 
2014-03-10 | 08:36:46

Morgonpromenad

När solen började komma fram denna disiga måndagmorgon kände jag att jag bara måste ut och få känna den kyliga morgonluften mot ansiktet. Jag drar in djupa andetag genom näsan, håller kvar en stund och släpper sedan ut det genom munnen. Känner doften av nyhuggen skog och blöt jord, hör fåglarna som kvittrar.
 
 
 
2014-03-09 | 15:18:20

Vårkänslorna stannar kvar

Det går inte att sitta inne när det är sådan här temp!
På skogstur.
Nere i det gamla grustaget.
Livsnjutare.
Det märks att det är mycket varmare nere i grustaget än ovanför.
 
Stupröret rensas.
Livsnjutare.
 
Tempen nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-03-08 | 16:04:48

Ordentlig promenad i vårsolen

Har just kommit tillbaka från en ordentlig promenad. Det var så skönt att vandra där i solen men jag fick ruskigt ont i fötterna nu efteråt känner jag.
 
Bara två bilder blev det.
 
 
 
 
 
 
2014-03-08 | 15:57:47

Övervintrande jordgubbar i amplar

Före.
 
Efter.
 
Tillbaka i garaget fast med fönsterplats denna gång.
 
 
 
 
 
2014-03-08 | 12:21:59

Rabattfix

Före.
 
Efter.
 
 
 
 
2014-03-07 | 11:25:38

Nu kunde jag inte hålla mig längre

Har under den senaste tiden sneglat på alla vårlökar som börjat komma fram i affärerna, man blir ju så himla sugen. Penséer finns det ju till och med i vissa butiker men dem får nog vänta minst tre veckor till innan jag köper. Jag slog till på lite påskliljor, pärlhyacinter och en julros idag.
 
Genast känns det lite mera levande på trappan.
Krukan med hönan på är ett loppisfynd från igår.
 
I rabatten har det nu kommit upp gula krokusar bredvid de blålila.
 
 
 
2014-03-07 | 07:02:28

Sorg

Jag skrev igår om att jag haft en bra dag men nu ska jag även skriva om den sorg som finns just nu. Sorgen beror på att någon som jag tycker väldigt mycket om är borta och att någon som jag tycker väldigt mycket om är väldigt ledsen.
 
I onsdags blev det väldigt hastigt dags för pappa att fatta beslutet att låta Helmut somna in. Ingen vet säkert vad som hände, kanske en hjärnblödning. På tisdagen hade pappa varit ute och rensat ogräs mellan plattorna i sin trädgård och Helmut som var glad över att husse var ute med honom sprang omkring och klättrade i träd. Ett par timmar senare när pappa hämtade in honom var han dålig. Han verkade inte kunna varken se eller höra längre och ville inte äta. Vi åkte ut till pappa på onsdagkvällen och jag hade köpt med mig en pärlhyacint så att Helmut kunde få en blomma på sin viloplats.
 
Även fast jag vetat om allt det här sedan strax efter klockan 15 i onsdagseftermiddag så var det nog inte förrän i gårkväll som det kom ifatt mig att Helmut är borta. När vi hade gått och lagt oss kom tårarna, det gör dem nu också, och jag grät en lång stund innan jag somnade.
 
Vila i frid Helmut. Vi kommer att sakna dig!
 
 
 
2014-03-06 | 18:40:59

Benjamin på laddning

Kunde inte låta bli att knäppa dessa bilder när jag såg honom sitta där i fönstret.
 
Benjamin sitter på laddning, sa jag till mamma och greppade kameran.
 
 
 
2014-03-06 | 18:36:46

Bra semesterdag trots oroande besked

Idag har jag varit med mamma nere i centrum. Vi hämtade ut paket, fyndade på Röda Korsets loppis och besökte fiket nere i hamnen igen.
 
En stor räkmacka blev det på fiket, den godaste räkmacka jag ätit ute någon gång (och jag mådde inte dåligt av räkorna heller).
 
När vi kom tillbaka från shoppingturen tog vi en promenad i solen.
 
Vi köpte med oss en påse med gårdagens bullar från fiket så när F kom från jobbet så fikade vi.
 
Jag är nöjd med denna semesterdag trots att jag fick ett mycket oroande besked över telefon när vi var på loppisen.
 
 
 
 
 
2014-03-06 | 07:14:00

Frukostmuffins i en kopp

Hittade ett recept för någon dag sedan som jag tyckte verkade intressant.
 
½ banan
2 msk hasselnötter
1 dl havregryn
1 ägg
2 msk frysta hallon eller blåbär
1 krm kanel
1 msk kokos
Olja till koppen
 
Jag körde alltihop i mixern tills det blev en ganska så slät smet. Börja gärna med bara nötterna först så de bli sönderhackade ordentligt. Jag hade heller inga hallon eller blåbär hemma så det fick bli några frysta jordgubbar istället. Smörj en tekopp med olja och häll i smeten. Baka i micron på högsta effekt i 1 - 1½ minut. Häll upp på ett fat.
 
Åt den tillsammans med andra halvan av bananen och lite yoghurt. Helt okej men ska nog ha i lite honung nästa gång.
 
 
 
2014-03-04 | 17:41:44

Lite blandat från den 4 mars 2014

Efter att ha haft några dagar men mellan 0 och två grader med iskall snålblåst och till och med snö så blev det idag 5 grader och nästan vindstilla.
 
F passade på att ge bilarna varsin tvätt.
Gösta kommer ner till garaget och kollar läget.
Än så länge är dessa de enda som man kan se färgen på.
Solen försöker hålla sig framme. Stor skillnad på ljusinsläppet efter avverkningen är det i alla fall.
Inte mycket snö kvar idag, igår var hela gräsmattan vit efter kraftigt snöfall på söndagkvällen men det försvann snabbt.
Gösta busar omkring.
Åker fyrhjuling en sväng.
Sedan får även den en tvätt.
 
 
 
 
2014-03-02 | 15:14:18

Hemmagjord pizza

Vi har precis ätit hemmagjord pizza och det var verkligen jättegott. Jag var så hungrig att jag åt en och en halv bit.
Dagens fyllning: Krossade tomater, strimlad kalkon, gul paprika, lök och ost toppad med oregano.
 
Bjuder på en bild från fikat på Barrstigen tidigare idag också.
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!