2014-01-31 | 10:29:42

Time to begin

Hittar man ingen bra hink att lägga terrakottakrukorna i får man väl använda handfatet.
När jag köper plantor brukar jag spara den där lilla plastkrukan som de kommer i, nu kommer de väl till pass. Kanske ser det lite roligt ut med alla olika färger och storlekar men vadå, det är ju gratis (de fyrkantiga svarta har jag köpt dock).
Några tomater i fönstret uppe i kontoret.
Tomater och smultron på en sidan av gästrummet (alla de små terrakottakrukorna hade de föregående ägarna till huset lämnat kvar i boden, det tackar jag för).
Chili och paprika på andra sidan av gästrummets fönster.
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-30 | 19:01:14

Ett litet grönt paket med posten

Titta vad som kom med posten idag!
Har tagit in massor av småkrukor från boden så jag kan börja plantera i morgon.
 
Har förresten glömt att visa bild på Doftrankan som jag köpte igår, inte jättebra bild dock på grund av det dåliga ljuset.
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-30 | 12:34:32

Min förmiddag

Det blåser halv storm och snöar som vanligt denna vecka så jag har mestadels hållit mig inomhus. Efter att ha ätit frukost och slappat i soffan ett par timmar bestämde jag mig för att baka bröd. Egna hamburgerbröd hade jag tänkt men de liknar mera frallor så de får väl ätas som det istället. Smakade en med lite smör på och det smakade bra.
 
Har tagit mig ut för att ta tag i skottat IGEN.
Frågade mig själv igår: Varför har jag ingen lykta utanför balkongdörren på framsidan när jag har en över i boden? Nu står en lykta framför balkongdörren på framsidan.
 
 
 
 
 
 
2014-01-27 | 12:00:38

Nya blommor

Förra veckan var jag på Blomsterlandet, behövde fylla på med lite nya blommor i fönstren hemma. Jag fastnade för en vacker Margerit och en som jag tror kallades för Fönsterviva.
 
Älskar blommor med olika färg på kronbladen!
 
 
 
 
 
2014-01-27 | 08:05:48

Lite fröer på gång

Satte mig vid datorn tidigt i morse och beställde fröer från Odla.nu. Tomater, paprika, chili, smultron, Akleja i två olika färger och hela fem olika sorters Rosenskära. Börjar längta nu efter att komma i gång med något och i alla fall grönsakerna kan man ju börja så inne snart, ska bli spännande att se om jag lyckas bättre med tomaterna i år. Jag fick dock ingen orderbekräftelse på mailen som man alltid brukar få så jag hoppas verkligen att min beställning kom fram ordentligt.
 
 
 
2014-01-27 | 07:56:00

En mysig blogg om en underbar trädgård

Igår råkade jag av en ren slump snubbla in på en blogg vid namn Frejdas torp och sedan var jag fast där i flera timmar. Det här är precis en sådan blogg som jag gillar att läsa, mycket bilder. Precis som alla trädgårdar så är Frejdas trädgård ett pågående projekt, det är så roligt att se och följa med i utvecklingen. Även en hel del om hennes söta katter och härliga höns kan man läsa. För dig som är trädgårdsintresserad rekommenderar jag ett besök hos denna bloggerska. Jag hoppas innerligt att jag någon gång kommer så här långt med min egen trädgård, det kommer nog ta många år dock.
 
 
 
 
 
 
2014-01-23 | 18:59:22

Behagligt nattljus

Strax innan jul när vi var på Ikea köpte Fredda en ängel. Trots att jag är helt säker på att den räknas som julpynt så står den kvar i badrummet på övervåningen. Vi tyckte att den passade bra där eftersom det inte finns någon el till belysning därinne, ängeln är batteridriven. Anledningen till att den är kvar är att jag tycker det är så himla skönt med det lilla svaga ljuset den ger när man ska på toa om natten. Man slipper tända i taket och bli sådär bländad som man blir när man är nyvaken. Ängeln ger precis lagom med ljus.
 
 
 
 
 
2014-01-23 | 18:52:01

Long time no see

Ja, det var ett tag sedan jag uppdaterade här. Har haft mycket att tänka på denna vecka så det har bara inte blivit av, eller jag har helt enkelt inte haft någon större lust.
 
På jobbet idag tackade vi av två kollegor som båda slutar i morgon. Det känns konstigt att se våran "grupp" bli mindre, oroväckande. Jag undrar vad som kommer hända härnäst.
 
Hur som helst, om tre dagar går jag på frivecka och då ska jag försöka att inte tänka ett dugg på jobb. Hoppas på några soliga dagar så man kan vara ute och fota vinterbilder, har ju inte blivit så många. Här kommer några från i söndags.
 
 
Vägen jag alltid brukar fota syns knappt.
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-19 | 15:28:33

Stor brand i Laerdal

Det var klockan nio i morse som jag hörde om den stora branden i Laerdal på Ekot. Jag ropade på Fredrik som var på undervåningen: Det brinner i Laerdal! Alla de fina trähusen vi såg, dem brinner!
 
Det var till den lilla staden Laerdal i Norge som vi åkte på bröllopsresa i somras. En kväll när det var väldigt varmt ute gick vi genom de gamla kvarteren och tittade på de gamla trähusen som finns bevarade där. Det finns över 160 stycken hus från 1700- och 1800-talet som är K-märkta och en del av dem finns med på världsarvslistan. Jag fotade såklart inte all dem men många och det är jag väldigt glad över.
 
Laerdal 24 juli 2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-19 | 12:28:56

Bus med katterna

Har varit ute på balsidan och busat med katterna i snön en stund.
 
Och eftersom det fortfarande inte går att ladda upp filmklipp på blogg.se så får ni HÄR en länk till klippet på Gösta.
 
 
 
 
2014-01-18 | 11:01:00

Fredagspyssel

När jag kom hem från jobbet igår la jag en ansiktsmask, den här sorten använder jag. Det är skönt att få huden helt ren efter en jobbvecka.
 
Sedan blev det en dusch med duschcremen som jag fick i julklapp av Erica och Jonas. Efter duschen var det skönt att smörja in sig också så att huden inte stramar sådant.
 
 
 
 
2014-01-18 | 10:57:16

Varit ute och skottat

Fredrik tycker att jag aldrig gör något så det var väl bäst att gå ut och skotta då.
 
 
 
 
2014-01-16 | 17:36:32

Ytterligare en ny maträtt

Har ju printat ut en hel bibba med nya recept så nu måste det undersökas vilka som är värda att spara.
 
Tacoköttbullar med avokado- och bönsallad.
 
 
 
 
2014-01-15 | 19:10:00

Ute i snön

Några foton från ikväll när vi var på väg ut på promenad med ficklamporna.
 
 
 
 
 
2014-01-15 | 19:06:22

Falafel

Testade ett nytt recept idag när jag kom hem från jobbet. Det var jättegott! Kändes lite som fredagsmat mitt i veckan vilket kan behövas ibland. Kommer helt klart att göra det många fler gånger.
 
Falafel med mathavre, tomatsalsa och tzatziki.
 
 
 
 
2014-01-14 | 18:43:47

Köldchock och mera snö

Efter att det varit runt 7 - 8 plusgrader dygnet runt nästan hela december och första delen av januari fick man ju en smärre chock när man igår vaknade upp och det var -12 ute. Det förblev lika kallt hela måndagen och solen tittade fram på eftermiddagen. Natten till idag hade det snöat och inte hade de plogat en endaste del av vägen som jag kör till jobbet, det är sånt som varit så skönt att slippa innan snön kom. När det var dags att åka hem hade de såklart hunnit ploga men ju längre söderut jag kom desto mera snöade det och sist jag var ute (för ungefär en timme sedan) så snöade det fortfarande. Blir spännande att se hur mycket snö man måste plöja igenom med bilen i morgon.
 
 
 
2014-01-12 | 17:11:49

Mera fika och mat

 
 
 
 
2014-01-12 | 17:09:05

Samma runda

Vi gick samma runda i morse som jag gjorde tidigare i veckan fast nu hade färgen ändrats från grå till vit.
 
 
 
 
 
2014-01-12 | 08:57:50

Jättegod dessert/fredagsmys

 
0,5 - 1 liter jordgubbar
1,5 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk fruktsocker
saften och skalet från 2 st lime
 
Vispa grädden hårt. Blanda yoghurt med limesaft och fruktsocker. Blanda försiktigt ner yoghurten i grädden. Skiva jordgubbarna. Varva jordgubbar och gräddyoghurt i glas. Dekorera med rivet limeskal (jag hade inga lime denna gång så jag körde utan, blev gott i alla fall).
 
 
 
 
2014-01-11 | 21:33:58

Fika, middag, revy och årets första snö

Ja, rubriken säger väl allt.
 
 
 
 
 
2014-01-10 | 15:57:59

Ett Foto I Timmen 10 Januari 2014

Känns som urminnes sedan jag var med på efit, kommer inte ens ihåg när det var sist. Idag har jag plockat ut en semesterdag så idag är jag med i alla fall, dock helt utan tider. Vill ni kika på fler glada efit:are klickar ni HÄR.
 
Morgonsurf.
 
Varit på Mirum, på väg till Söderköping.
 
Handlat på Willys.
 
Fikar på Fix.
 
Söta godisar som jag köpte till Fredda och mig idag.
 
Börjat med maten.
 
Couscoussallad med köttbullar.
 
Startat en tvätt.
 
Nu ska jag bara duscha och sedan slappa så det blir nog inga mer bilder idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-09 | 11:19:41

En grå promenad

Kände att jag behövde lite luft förut så jag gick ut och tog den vanliga rundan som inte är så lång. Vädret är grått och det är blött och geggigt på grusvägen.
De har bytt skylten vid E22 igen.
 
 
 
 
 
 
2014-01-07 | 10:57:13

Ibland ska man ha tur

Jag hade köpt biljetter till årets nyårsrevy, det 18 januari skulle vi gå. Men eftersom det är lite turbulent på jobbet just nu så kan jag inte säkert veta om jag kommer att vara ledig då. Jag vände upp och ned på mitt skrivbord för att hitta kvittot på biljetterna som jag vet att jag har sparat, jag hittade dem inte. Jag ringer till turistbyrån som säljer biljetterna och frågar om det finns någon möjlighet att vi kan få byta datum i alla fall. Kvinnan i luren ber mig dröja lite, jag hör röster i bakgrunden men kan inte urskilja vad de säger. När kvinnan efter 2 minuter kommer tillbaka till telefonen säger hon att det går bra och att hon ska lägga undan tre biljetter åt oss så kan jag bara komma ner och byta. Tack snälla! Jag kommer med en gång, svarar jag. Eftersom Fredda tagit min bil till gymet för att hans inte skulle bli blöt (det regnar ute idag) så får jag ta hans (så nu blir den blöt ändå) och åka ner till centrum. Väl där går bytet väldigt smidigt och jag tackar dem igen innan jag åker hem med de nya biljetterna som gäller för den 11 januari istället. Det är tur att personalen var så snälla som de var så det löste sig så pass lätt och smidigt som det gjorde.
 
Kan ni gissa vad jag hittade direkt när jag kom hem igen?! Jo, kvittot förstås.
 
 
 
2014-01-07 | 07:08:12

En dimmig morgon

Foton från igår.
 
 
 
 
 
2014-01-04 | 16:53:50

Promenad

En promenad på två timmar och tio minuter blev det efter maten idag. Det var jätteskönt att vara ute i friska luften efter att nästan bara varit inne i en hel vecka.
 
 
 
 
 
2014-01-04 | 11:39:43

Lite bak

Choklad som är kvar sedan jul.
Vanlig smet till moccarutor fast jag gjorde muffins av den istället, toppade med chokladbitar.
Klart. Tyvärr blev några av dem brända på toppen men det går nog att pilla bort.
 
 
 
 

 
 
 
2014-01-04 | 05:44:16

Varför?

Varför går det aldrig att ladda upp filmklipp på blogg.se längre?!
 
 
 
2014-01-04 | 05:05:09

Fredagens middag

Stekt lax med ugnstekt blomkål och morötter.
 
Magen var upprörd igår så jag var tvungen att ta en skål med Verum Hälsofil innan jag gick och lade mig, det gjorde susen. Ska nog ta en till frukost idag.
 
 
 
 
2014-01-01 | 17:19:52

Summering av 2013

Tänkte blicka tillbaka på de händelser som jag minns lite extra, det är ganska många.
 
Februari: Morbror Roland fyller 60 år.
 
Maj: Vi flyttar till drömhuset på landet och katterna får äntligen lära sig att bli utekatter.
 
Juni: Jag får en "riktig" anställning och slutar på bemanningsföretaget.
 
Juli: Fredrik och jag gifter oss i stadhuset i Linköping.
Vi åker på en fantastisk resa till Norge.
Vi tar en 8-timmars promenad i Göteborg.
 
Augusti: Vi har en skön dag på Öland tillsammans med Milla, Alex och mamma.
 
September: En tripp till Fogelviks slott.
Det årliga besöket på Ölands skördefest.
 
Oktober: Vi besöker pappa och Irene i Mönsterås.
Vi plockar med Robban och åker till Dalarna för att ta hem en fyrhjuling.
 
December: Vi firar första julen i nya huset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-01-01 | 16:06:21

Nyårsafton med jobb och fruktsallad

Ja, igår var det år 2013's sista dag. Eftersom jag jobbar natt hela denna vecka blev det inget firande för vår del. Vi gjorde fruktsallad innan jag skulle åka, såg att Anna gjort det häromdagen och blev så sugen på det.
 
Äpple, kiwi, vindruvor, banan, och mandarin med en klick hallonkesella. Så ljuvligt gott, tack Anna för att du påminde mig om hur gott det är med fruktsallad!
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!