2015-03-09 | 17:35:06

Bön- och majsburgare

För 4 personer.
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (jag använde chiliflakes)
2 dl riven morot
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor
1 ägg (jag hade i 2)
3 dl riven ost
1 dl majs
1 dl solrosfrön
 
2 tomater
1 röd lök
4 frallor eller vanliga hamburgerbröd
8 salladsblad
 
Dressing.
1 dl majonnäs
1 msk ketchup
½ - 1 krm tabasco
olivolja
salt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
3. Fräs lök, vitlök och chili i 2 msk olivolja i ungefär 5 minuter, utan att den tar färg.
4. Tillsätt rivna morötter och curry, fräs ytterligare några minuter.
5. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem grovt med en gaffel på en tallrik, det ska finnas bitar kvar.
6. Blanda med grönsaksfräs, majs, ägg, ost och solrosfrön, 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
7. Ta lite olja på händerna och forma till 4 stora biffar eller 8 mindre. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
8. Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt stå 5 minuter innan servering.
9. Rör ihop dressingen.
10. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Servera burgarna i bröd med tomater, rödlök, sallad och dressing.
 
 
Lite meckigt att göra med så många ingredienser men helt klart värt det för det blev jättegott och ruskigt mättande.
 
 
 
 
 
 
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!