2015-07-13 | 11:45:00

Blåbärskladdkaka på kolabotten

Botten:
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Smörj en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen. Grädda 5 - 7 minuter.
 
 
Blåbärskladdkaka:
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
1 dl blåbär
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i smöret, vaniljsocker och mjöl. Häll smeten över kolabottnen och strö över blåbär och hackad vit choklad. Grädda ytterligare 20 - 25 minuter.
 
Smarrigaste jag ätit på länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!