2014-04-21 | 11:37:31

Ananaspaj

Pajdeg:
 
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
 
Smält smöret och rör ihop med de övriga ingredienserna. Tryck ut i en pajform. Vill berätta att detta var en mycket enkel pajdeg att göra, man behövde inte knåda något alls utan det räckte med att röra ihop allt med en vanlig sked innan man tryckte ut den i formen.
 
Fyllning:
 
2 dl creme fraiche
1 stor burk avrunnen krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Rör ihop alla ingredienser och häll över pajdegen. Grädda i 20 - 30 minuter på 225 grader. Låt svalna. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
 
Vi får se om pajerna är lika gosa som smeten var, de ska med som efterrätt på påskmyset i Söderköping idag.
 
 
 
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!